Efectul Dieselgate: vânzările de maşini diesel au scăzut în Europa de Vest

de Daniel Popescu
Luni, 30.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările maşinilor diesel au scăzut în primele patru luni ale anului în Europa de Vest, cel mai probabil ca efect al scandalului Dieselgate.

Şoferii din statele vest-europene încep să-şi schimbe treptat opţiunile atunci când achiziţionează o maşină nouă. O analiză realizată de compania LMC Automotive arată că maşinile cu propulsie diesel au din ce în ce mai puţină căutarea în rândul şoferilor, cel mai probabil ca urmare a scandalului Dieselgate.

Astfel, în primele patru luni ale anului, vânzările de maşini diesel au scăzut cu 2.2%, iar cota de piaţă a ajuns la 50.1%. Cea mai puternică scădere a fost înregistrată în luna aprilie, când vânzările au scăzut cu 3.1%. Prin urmare, strict pentru luna aprilie, cota de piaţă a maşinilor diesel a scăzut la mai puţin de jumătate din piaţă, şi anume 49.7%. Cele mai afectate de scăderi au fost Spania (-6.8%) şi Franţa (-6.7%), în timp ce pieţele din Italia, Germania şi Marea Britanie au scăzut cu mai puţin de 1%.

Urmareste Automarket
Pe segmente, cele mai afectate de scăderi au fost subcompactele, compactele hatchback şi monovolumele de mici dimesniuni.
În schimb, livrările de sedanuri şi maşini de clasa mică cu motoare diesel au rămas în mare parte neschimbate.

Analiza celor de la LMC Automotive indică faptul că scăderea vânzărilor de maşini diesel va continua şi în perioada următoare, însă se anticipează că cele mai afectate vor fi modelele mici. "Va veni o zi când nu va mai fi profitabil să investim în tehnologia diesel", afirmă Harald Krueger, CEO-ul BMW, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din lună martie.

Via Motor1

Comentarii (6)

  • In Romania cred ca o sa treaca foarte mult timp pana o sa vedem ca fiind afectate vanzarile de motoare diesel.

    Iar pana ce gigantii auto nu vor face un switch major catre benzina, hybrid sau electric, Europa va cumpara in continuare diesel.
    13 21
  • Nu cred ca scaderile se datoreaza scandalului in sine, cat masurilor restrictive pe care anumite administratii le-au luat cu privire la motoarelor diesel. Nici eu, daca as fi francez, nu mi-as lua diesel daca as stii ca madamme primarita de Paris vrea sa intrezica accesul acestora in oras.
    21 18
  • Volkswagen a scazut, vanzarile de masini au scazut.
    29 9
  • odin27
    Asta-i doar inceputul. Vanzarile Diesel vor scadea constant in urmatorii ani. Sunt de acord cu specialistii din industria auto ce afirma ca "va veni o zi când nu va mai fi profitabil să investim în tehnologia diesel"
    18 1
  • @mishazaitev
    Scandalul in sine este cauza aparitiei numeroaselor restrictii din Europa
    15 1
  • Imi place cu sub acest articol e unul cu Marcedes care investeste o gramada de bani in diesel :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru