e.Go Life: mașina electrică de 16.000 de euro cu autonomie de 130 de kilometri vine în 2018

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
e.Go Life este o mașină electrică realizată în Germania care va fi lansată anul viitor cu o autonomie de 130 de kilometri și va beneficia de un preț atractiv: doar 15.900 de euro.

Producătorul german e.GO Mobile AG dezvoltă o mașină electrică accesibilă unui public larg, prin prisma prețului de pornire anunțat pentru achiziție: doar 15.900 de euro. Noul model este dedicat transportului local în oraș, prin prisma dimensiunilor mici și, mai ales, a autonomiei relativ scăzute.

Astfel, în versiunea standard, e.Go Life promite o autonomie de 130 de kilometri prin intermediul unei baterii de 14.4 kWh, însă clienții pot opta și pentru versiunea cu acumulator de 19.2 kWh, care oferă o autonomie de până la 170 de kilometri.

Motorul cu o capacitate de 10.5kW, echivalentul a 15 cai putere, a fost împrumutat de la un sistem micro-hibrid dezvoltat de Bosch, în timp ce cuplul maxim este de 110 Nm. Potrivit datelor tehnice, mașina va fi capabilă să accelereze de la 0 la 50 km/h în 5.7 secunde. De asemenea, utilizarea unor componente standard de la alte vehicule a permis reducerea costurilor finale.

Producătorul va oferi și aplicația de smartphone uDrive care va permite șoferilor să verifice în orice moment setările și gradul de încărcare al bateriei, dar și să selecteze unul dintre cele 4 moduri de condus: Go este modul standard, Cruise permite o accelerare mai puternică cu limitarea performanțelor, Boost oferă performanțe maxime în detrimentul autonomiei, iar Crawl limitează viteza la numai 3km/h pentru manevrele de parcare.

e.Go Life se va lansa anul viitor și va fi utilizată inițial în cadrul unor servicii de car-sharing, însă ulterior va putea fi cumpărată și de publicul larg.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • N'arata rau....dar sa nu aiba"succesul" mai vechilor microcaruri...pentru ca daca tragi linie, ajungi sa constati ca ieftinelile astea sunt mai scumpe decat oferta marilor constructori
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru