Electricele trec la putere: India vrea ca până în 2030 toate mașinile vândute în țară să fie electrice

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 24.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
India se confruntă cu mari probleme când vine vorba de calitatea aerului. Pentru a pune punct, autoritățile vor ca până în 2030 toate mașinile vândute în India să fie electrice.

Marea majoritate a țărilor dezvoltate au introdus sau sunt pe cale să introducă o serie de restricții pentru vehiculele cu combustie internă. Poluarea din zona urbană este tot mai puțin tolerată, iar cea mai bună soluție constă în trecerea la un vehicul electric.

Spre surprinderea tuturor, India vine puternic pe acest trend și face o serie de declarații interesante. Conform ministrului cărbunelui și minelor, Piyush Goyal, vehiculele electrice vor pătrunde masiv în India în următoarea perioadă.

Ținta autorităților este una clară: până în 2030 toate mașinile vândute în India să fie electrice.

Greenpeace a realiat o anchetă și rezultatul este cutremurător: 2.3 milioane de decese sunt cauzate anual de aerul poluat. Raportul a fost denumit "Airpocalypse", iar Greenpeace spune că acest tip de poluare a devenit o "criză a sănătății publice și economice" în India.

Același ministru spune că mașinile electrice ar avea nevoie de doi - trei ani de asistență din parte guvernului, dar el se așteaptă ca după această perioadă piața să fie condusă de cerere și nu de subvenție.

Via | TheIndependent

Comentarii (8)

  • 2.300.000 de decese? o minciuna sfrunata!

    In loc sa ne bucuram si noi ca oamenii, dimineata la 7, de un norisor de smog ceva, o aroma de gaze arse cu ceva NOX-e si o locala binefecatoare ploaie acida astia ne sperie cu cateva milioane de morti inventati.

    Da' cine isi mai pune intrebarea cat aluminiu si mercur contine banalul vaccin? Cica olivia stir deja e in India si a lansat o campanie de conservare a populatiei de motoretele in 2 timpi. Si 3 miscari.
    8 1
  • La ce cotoarbe au indienii si cat de multi sunt acolo cred si eu ca au o problema cu calitatea aerului. Intrebarea este , isi permit indienii masini electrice ? Nu prea au bani....asa ca nu vad cum poate spera ca tara aia sa aiba masini elctrice pe strazi cu o populatie decimata de saracie.
    8 1
  • Cu balegarul de pe strazi, de la vacile sfinte, ce fac? India este o tara care pute la propriu, deci electricele ar trebuie sa fie ultima lor grija.
    12 1
  • La un moment dat, electricele vor fi mai ieftine decât clasicele.
    4 0
  • Poate chiar în cinci ani.
    3 0
  • in india sunt alte preturi, mai ales daca le-ar face local.
    totusi mai intai sa faca biciclete si scutere electrice eficiente si ieftine.
    3 1
  • someone
    poate au bani, poate nu au bani....si cu siguranta fluviul gange e mai murdar decat gropile de gunoi din tara noastra; dar macar indienii au un plan sa treaca pe electrice si au pus si un termen limita
    5 0
  • Ha ha ha! Tata Nano electric la 3000 de dolari! Si sa te tii poluare cauzata de incendii!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru