Electricul Opel Ampera-e devine Papamobil: pentru un Vatican fără emisii de dioxid de carbon

de Cornel Șocariciu
Sambata, 03.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Papa Francisc a primit cadou un Opel Ampera-e. Modelul electric german promite o autonomie de 520 de kilometri în ciclul NEDC.

Vaticanul are o suprafață de 44 de hectare, iar planul autorităților este simplu: să devină primul stat cu zero emisii poluante. Vaticanul susține cu tărie sursele de energie regenerabilă și mobilitatea cu zero emisii, iar Opel a dat o mână de ajutor în acest sens.

Papa Francisc a primit din partea constructorului german un Opel Ampera-e. Modelul electric înlocuiește astfel vechiul Renault 4, mașina cu care Suveranul pontif se deplasa în mod regulat.

"Suntem mândri că putem contribui la îndeplinirea acestui țel stabilit de statul Vatican. Ampera-e va face fezabilă mobilitatea zilnică cu zero emisii și fără compromisuri", a declarat Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel.

Bateria lui Opel Ampera-e are o capacitate de 60 kWh, iar timpii de încărcare vor varia în funcție de priza utilizată. Un plin la o priză de 22 kW ar urma să dureze aproximativ trei ore. Autonomia anunțată de Opel în ciclul NEDC este de 520 de kilometri. Nu trebuie să neglijăm nici perfromanțele lui Ampera-e: 201 CP, 360 Nm și o accelerație 0 - 50 km/h în 3.2 secunde.

Viteza maximă este limitată la 150 km/h pentru a proteja capacitatea bateriei.

Comentarii (4)

  • bravo papa!
    9 1
  • Andrei
    Daca nu e S600 6.0L V12 4matic nu il intereseaza pe Preafericitul Daniel . Full-option cu scaune de piele .
    Diferenta intre un papa si un ... fost tovaras PCR ....
    17 0
  • Of ignoranta asta...
    Trebuia sa apara comentariile fustratilor despre Daniel. Din cate stiu acele masini au fost donate catre BOR. Cat despre "bravo papa"...astia au un stat. BOR nu e stat in stat. Cum e cu materialismul si puterea? Nu invers? Hai aplaudati-l ca a facut un mare rahat papa, dar in spate sunt mizerii mai mari.
    0 12
  • Andrei
    Un marunt din biserica : un mitropolit din Sibiu (articol din 2015) :

    Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, merge mai nou la evenimentele la care este invitat cu o super limuzină Mercedes. Mașina are un preț de cel puțin 63.000 de euro, modelul standard, conform site-ului oficial al producătorului german și poate ajunge și la 100.000 de euro.
    Discrepanță totală vineri după amiază la Sibiu. Mitropolitul Ardealului a participat la inaugurarea unui centru de cercetare la Spitalul Județean Sibiu, în calitate de invitat. Până aici nimic anormal. Mitropolitul a vorbit frumos, a ținut o slujbă de sființire a centrului și apoi a dat să plece probabil spre Mitropolie. Chiar dacă aceasta este la maxim 10 minute de mers pe jos de locul în care ÎPS Streza a participat la eveniment, mitropolitul a venit acolo cu o super limuzină, care l-a așteptat și la plecare.
    Și nu vorbim de vreo mașină amărâtă ci de un Mercedes de top. Mai exact de modelul E350 4matic, cel mai nou din serie, bineînțeles.
    Streza a pășit falnic spre mașină, s-a urcat pe locul din dreapta față și a plecat țanțoș trecând și pe sub privirile muritorilor de rând participanți la eveniment, dar și ale bolnavilor din spital.
    Reacția ”muritorilor de rând”
    ”A venit primul ministru sau cine e cu mașina asta dichisită?”, a exclamat un domn care stătea alături de o femeie îmbrăcată în pijamale, semn că este internată în spital. ”Nu. E Mitropolitul!”, i-a explicat un participant la evenimentul la care fusese și ÎPS Streza. ”Săracul… Ce mașină are..”, a exclamat imediat cel ce a întrebat.
    Mașină de minim 63.000 de euro
    Limuzina folosită de Mitropolitul Ardealului este una de top și de ultimă generație. Modelul E350 4matic de la Mercedes are preț de pornire de la 63.000 de euro, conform listei de prețuri de pe site-ul oficial mercedes-benz.ro. Vorbim însă de un preț standard, care crește în funcție de accesorizări și motorizare.

    B-240-WTH
    https://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2015/12/mercedes-3.jpg
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru