Elon Musk: „63.000 de clienți și-au retras cererea pentru un Model 3”

de Bogdan Mirică
Luni, 07.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a recunoscut că 63.000 de oameni au renunțat la achiziția unui Model 3, chiar dacă au plătit avansul.

Livrarea primelor exemplare Tesla Model 3 le-a adus americanilor noi comenzi pentru mașină, pe lângă cele peste 500.000 înregistrate deja. Au fost însă și clienți care au realizat că nu vor fi mulțumiți de ritmul de producție promis de Tesla și au decis să-și retragă avansul.

Se pare că timpul de așteptare pentru livrarea mașinii este estimat undeva între 12 și 18 luni, întrucât producția este abia la început și va mai trece o perioadă bună până când uzina va lucra la capacitate maximă. În acest context, însuși Elon Musk, fondatorul companiei, a declarat că 63.000 de comenzi pentru Model 3 au fost deja anulate.

Esential 63.000 de oameni și-au retras comenzile pentru un Model 3.
Tot Musk a declarat că numărul rezervărilor a scăzut de la 518.000 la 455.000. Aceste anulări au venit însă pe tot parcursul anului. „Cred că aceste scăderi sunt inconsecvente. Cu puțin efort putem depăși numărul inițial de rezervări, dar nu este nevoie de asta.
E ca și cum ai fi un restaurant în care se mănâncă hamburgeri, iar timpul de așteptare pentru o comandă este de o oră și jumătate. Vrei să încurajezi oamenii să comande hamburgeri în continuare?”

Până la finalul acestui an, Tesla vrea să producă 5000 de mașini pe săptămână, iar din 2018 aproximativ 10.000 de mașini pe săptămână. Tot la începutul anului viitor, mai exact în primele trei luni, Tesla va începe să producă și versiunea cu tracțiune integrală, iar din a doua jumătate a lui 2018 va începe să exporte dincolo de continentul american.

„Când am zis că producția va fi un adevărat iad, chiar am vorbit serios. Știam asta. Ne-am asumat-o. Nu dăm vina pe iad pentru că am cumpărat biletul”, a declarat Musk.

via motor1

Comentarii (7)

  • el n-o muşkă
    Un cârnat pe chifla cu muskă...
    7 11
  • Mr. Musk
    nici viitoru nu mai e ce-o fost :)))))))))
    7 11
  • Pai 63000 e cam 15% din comenzi? Nu-i de colo. Eu sper sa-i iasa miscarea totusi, dar din ce vad, problemele sunt mari de tot pentru ca acolo unde nu sunt sobventii, nu vinde nimic omu'. Iar in rest, problema infrastructurii si a bateriilor cu tehnologie veche, ineficiente si scumpe, ramane.
    9 5
  • Arogantul
    cred ca PMC vrea sa imi fure titlu de miss "popularitate"

    o manutza verde de la mine PMC
    5 1
  • Da... suntem f populari amandoi Arogantule. :D Suntem genul de oameni pe care toata lumea ii injura dar pana la urma le dau dreptate. :)
    3 3
  • Pf. Sunt masini electrice care nu au reusit sa vanda cate comenzi anulate a avut Tesla Model 3.

    Sunt masini electrice de trei-patru ori mai ieftine care nu au reusit sa adune clienti cat Tesla Model S.

    Nu pentruTesla (Model 3) trebuie sa va faceti griji, ci despre celelalte masini electrice, BMW i3 & Co.
    3 1
  • Asa este, cand Tesla de abia vinde 100 de mii pe an, LEAF s-a vandut in 250 de mii din 2010, deci da.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru