Elon Musk a confirmat patru noi modele electrice Tesla: SUV-ul compact Model Y, un pick-up, o utilitară de marfă și un minibus

de Mircea Meşter
Joi, 04.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele modele care vor fi lansate de Tesla Motors vor completa gama actuală și vor duce numărul mașinilor oferite de marca americană la 7. Cel mai interesant dintre acestea pare să fie SUV-ul compact Model Y, construit pe platforma sedanului Model 3.

Model S, Model X și Model 3, cele trei mașini electrice care există sau care au fost anunțate și urmează să fie lansate în gama Tesla Motors, sunt doar primii pași spre o gamă ceva mai largă de modele cu emisii zero semnată de marca americană. Într-o postare pe contul propriu de Twitter, care s-a transformat în ultimele luni într-o platformă oficială de comunicare, Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a confirmat că aceste modele vor fi un SUV compact, o utilitară de marfă, un monovolum și un pick-up.

Deocamdată știm doar numele viitorului frate mai mic al lui Model X, care va fi botezat Model Y. Acesta va fi construit pe platforma deja existentă a lui Model 3, modelul care a beneficiat de cea mai spectaculoasă lansare auto din ultimii ani după ce Tesla Motors a adunat aproape 400.000 de pre-comenzi în urma prezentării oficiale care a avut loc la sfârșitul lunii martie. 

Cele două utilitare confirmate de Elon Musk, pick-up-ul și van-ul electric, vor fi asamblate pe platforma actualului Model X, SUV-ul cu care Tesla s-a confruntat cu o serie de probleme tehnice care au întârziat livrările cu șase luni față de data anunțată de oficialii mărcii. În sfârșit, aceași Model X va sta la baza mașinii dedicate transportului de persoane - pe care elon Musk a denumit-o "bus/minibus/spacebus" fără a detalia caracterul său.

Evident, până la lansarea acestor patru noi modele Tesla va trebui să treacă cu succes peste începerea livrărilor lui Model 3 și mai ales peste problemele financiare care apasă din ce în ce mai greu compania americană din cauza cheltuielilor masive din ultima perioadă.

via Twitter

Comentarii (4)

  • toma necredinciosul
    Iar ne minte Elon.
    Ei nu reusesc sa faca creasca productia/vanzarile la 80000 unitati pe an, in conditiile in care au vandut sub 30000 maisni in primul semestru.
    Pe de alta parte, Tesla a raportat pierderi de 300 milioane $ in ultimul an, dar vor sa investeasca miliarde de $ in dezvoltarea de noi modele.
    Mai face nenea Elon o cheta publica, mai ia cateva mii $ de la cine pune botul, si uite asa apare o alta inginerie financiara de tip piramidal.
    Well done, Mr. Musk
    10 9
  • Musk e noul Marchionne, unul visa fuziuni si megafuziuni, laudandu-se cu toate marcile din portofoliu (multe pe, langa, sau in dric)- Alfa a amanat Giulia ani intregi, Lancia se duce, Fiat e 0 etc etc, altul e cu buzunarele goale, nu are bani sa faca Model 3 si vrea sa mai scoata inca 4 modele...
    @toma
    Ai perfecta dreptate!
    19 5
  • Elon Musk face atatea confirmari si declaratii senzationale (fara realizari adevarate), pentru ca creaza hype in media online si creste astfel pretul la actiuni. In fiecare saptamana face ceva declaratie senzationala, doar ca sa atraga interesul investitorilor in companie si sa genereze bani pentru schema lui piramidala, pentru ca rezultatele sunt foarte slabe. Hype-ul urias, toata lumea este eztaziata de Tesla, dar compania pierde bani si vanzarile stagneaza. Cand se sparge bula, toti astia de la fundul piramidei o sa ramana lefteri si compania o sa intre in faliment.
    8 6
  • Nu inteleg atitudinea anti-Tesla. De parca va obliga cineva sa scoateti bani din buzunar pentru fiecare promisiune a lui Musk.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru