Elon Musk culege roadele înainte de lansarea Tesla Model 3: "Industria auto s-a trezit după cele 400.000 de precomenzi pentru o maşină electrică"

de Daniel Popescu
Marti, 03.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk susţine că industria auto a înţeles potenţialul industriei auto după ce viitorul Tesla Model 3 a primit aproximativ 400.000 de precomezi, deşi lansarea este programată abia în 2017.

Numeroşi constructori auto au anunţat că vor acorda o atenţie sporită maşinilor electrice în următorii ani, iar Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, susţine că această strategie a fost declanşată de numărul de precomenzi primite pentru viitorul Model 3. Acesta a fost anunţat oficial la sfârşitul lunii martie şi a primit deja aproximativ 400.000 de precomenzi, în ciuda faptului că va fi lansat pe piaţa americană abia la sfârşitul anului 2017, iar în Europa în 2018.

"100.000 ar fi fost un număr impresionant. Acum, cu aproximativ 400.000 de precomenzi, numărul este aproape incredibil. Model 3 a fost probabil adevăratul punct de trezire pentru restul industriei. Nimănui nu i-a păsat când am lansat Tesla Roadster", a precizat Musk.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, cei mai mulţi constructori şi-au stabilit planurile pentru maşinile electrice înainte de anunţul referitor la Model 3.
Chevrolet Bolt a fost prezentat încă din luna ianuarie şi va avea o autonomie de circa 320 de kilometri, va fi lansat în acest an şi va costa 37.000 de dolari pe piaţa americană, cu numai 2.000 de dolari mai mult decât Model 3.

Pe de altă parte, Musk a confirmat că Model 3 va beneficia de asemenea de modul de rulare Lucdricrous disponibil deja pe Model S şi Model X. Acest mod de rulare permite îmbunătăţirea performanţelor de accelerare cu circa 10%.

Via Electrek, Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru