Elon Musk răsuflă uşurat: autorităţile americane anunţă că Tesla Model S nu are niciun defect la suspensii

de Daniel Popescu
Luni, 13.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizaţia care supraveghează siguranţa din trafic în SUA a anunţat că Tesla Model S nu are niciun defect la suspensii, în ciuda numeroaselor plângeri formulate de proprietari.

Tesla Motors s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în centrul unui amplu scandal legat de fiabilitatea lui Model S, după ce NHTSA, organizaţia care supraveghează siguranţa din trafic în SUA, a primit 40 de plângeri cu privire la diverse defecţiuni ale suspensiilor.

Cu toate acestea, scandalul a fost aplanat parţial după ce NHTSA a anunţat în cadrul unui comunicat de presă ca, în urma unor verificări, a constatat că Tesla Model S nu are niciun fel de defecţiuni la nivelul suspensiilor.

"Până în prezent, NHTSA nu a identificat nicio problemă de siguranţă cu suspensiile Tesla", explică Bryan Thomas, directorul de comunicare al NHTSA.

Urmareste Automarket
O altă problemă a fost legată de faptul că Tesla Motors a efectuat gratuit reparaţiile pentru Tesla Model S, cu condiţia că proprietarul să semneze un contract prin care se angaja ca nu va anunţa nicio altă terţă parte despre această înţelegere.

Cu alte cuvinte, clienţii nu mai aveau libertatea de a anunţa autorităţile cu privire la orice problemă tehnică care ar putea avea caracter general şi care ar putea duce ulterior, după analizele inginerilor, la o rechemare în service.

NHTSA afirmă însă că Tesla a efectuat modificările necesare în contracte pentru a elimina această problemă.

"De asemenea, NHTSA a confirmat că Tesla a clarificat limbajul în contract într-un mod satisfăcător, rezolvând problema", a mai precizat Thomas.

Via HybridCars

Comentarii (2)

  • Probabil fanul nissan este foarte dezamagit de aceasta stire,el vrea sa auda doar lucruri rele despre Tesla. Imi pare rau pt el :))
    9 4
  • Question mark
    Sa inteleg ca asta trebuie sa stearga cu buretele intreaga istorie a gargaunilor si defectiunilor scandaloase la Tesla ???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru