Elveţia ar putea reveni în motorsport după 61 de ani cu o cursă de Formula E

de Daniel Popescu
Joi, 27.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elveţia vrea să găzduiască o cursă de Formula E în 2016. Aceasta ar deveni prima competiţie motorizată care are loc în Ţara Cantoanelor după dezastrul de la Le Mans din 1955.

Esential 1955 este anul in care Elvetia a interzis cursele de motorsport pe teritoriul tarii sale
10 milioane de euro trebuie sa stranga organizatorii pentru a gazdui o cursa de Formula E la Lugano
Sezonul 2015-2016 al Formulei E, unica competiţie de monoposturi electrice din lume, ar putea fi extins cu o cursă suplimentară în localitatea elveţiană Lugano care ar urma să aibă loc în 7 mai 2016.

Organizatorii sunt sprijiniţi în acest demers de primarul localităţii şi de pilotul italian Jarno Trulli, care locuieşte în Lugano şi care are propria echipă de Formula E.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, organizatorii trebuie să strângă fonduri de 10 milioane de euro până în 30 septembrie pentru a semna contractul cu Formula E, care ar urma să fie valabil pentru trei sezoane cu opţiune de prelungire pentru încă trei.

În cazul în care planurile se vor concretiza, cursa de Formula E ar deveni prima competiţie de motorsport care are loc în Elveţia după 1955.

În acel an, Elveţia a interzis orice competiţie motorizată pe teritoriul ţării sale după decesul mai multor spectatori în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Legislaţia a fost însă relaxată în luna martie a acestui an, iar Formula E a organizat deja o demonstraţie pe străzile din Geneva cu pilotul elveţian de sex feminin Simona de Silvestro.

▶ Formula E - detalii complete despre prima competiţie de monoposturi electrice

Ziua în care Formula E ar veni în Elveţia ar reprezenta ceva uriaş pentru elveţieni.

Sebastien Buemi
Pilot Formula E
Sebastien Buemi, pilot elveţian care a terminat sezonul inaugural al Formulei E pe locul doi, ar fi încântat ca ţara sa să revină în lumea sporturilor cu motor. "Nu am avut niciodată curse de niciun fel. Ziua în care Formula E ar veni în Elveţia ar reprezenta ceva uriaş pentru elveţieni. Cu siguranţă ar fi grozav să avem o cursă. Sper cu adevărat să văd cursa în calendar", a declarat el.

▶ Reportaj: Cum se trăieşte o cursă de maşini electrice într-un parc londonez

Elveţia a găzduit cinci curse de Formula 1 în perioada 1950-1954 pe circuitul de la Bremgarten.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru