Epopeea Dieselgate continuă: Porsche Cayenne ajunge pe masa discuțiilor, iar nemții sunt investigați de KBA

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Marti, 13.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor din Germania a cerut verificarea modelului Porsche Cayenne V6 TDI în urma unor informații apărute în presă. SUV-ul german ar utiliza un soft special, iar emisiile depășesc cu mult limitele legale.

Scandalul Dieselgate era aproape de final, dar informațiile apărute în presa germană anunță un nou potop în curtea Grupului Volkswagen. La începutul săptămânii trecute v-am anunțat că autoritățile germane susțin că modelele Audi A7 și A8 echipate cu motoare Euro 5 emit de două ori mai mult oxid de azot decât limitele legale.

La scurt timp, Audi a intervenit și a anunțat un recall pentru 24.000 de exemplare A7 și A8. Acum ne mutăm în Stuttgart, în curtea Porsche. Conform publicației Der Spiegel, SUV-ul Cayenne echipat cu motorizarea V6 TDI are emisii mai mari decât normele legale.

Urmareste Automarket
Raportul spune că SUV-ul avea două moduri de rulare, iar unul dintre acestea era gândit pentru testele de emsii.
În acel mod, totul era optimizat pentru un consum redus de carburant și emisii mici. Totuși, în 99% dintre cazuri, modelul german rula cu programul "mai murdar". În acest mod, Porsche Cayenne emitea cu 68% mai mult NOx decât limitele legale.

În urma acestor informații, Ministerul Transporturilor a cerut Autorității Federale din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) să verifice emsiile lui Cayenne V6 TDI. În același timp, Porsche susține că nu înțelege rezultatele testului și adaugă faptul că nivelul emisiilor depinde de mai multe condiții (sarcina motorului, viteză, temperatură).

Via | AN | Forbes

Comentarii (2)

  • Mai bine sar interzice vanzarea oricarei masini de familie cu un propulsor diesel pe plan mondial si gata.....
    Sa se dea o lege pe plan mondial ca din Ianuarie 2018 nimeni nu mai are voie sa vanda un diesel decat daca masina e destinata transportului de marfa s atat.....
    Sunt destule motorizari pe benzina de diferite capacitat cilindrice, la diferite puteri......pt. fiecare buzunar.....nush de ce nu se mizeaza pe treaba asta.....
    7 6
  • @tzenu_bmw, spre asta se merge
    Dar avand in vedere ca aceste decizii sunt luate de politicieni, inventeaza o istorie, cum este si exmplul Dieselgate, pentru a da timp celor multi sa se obisnuiasca cu ideia
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru