ERA Concept, sportiva viitorului

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.05.2008
Un grup de studenti si cercetatori finlandezi a creat ERA Concept, un prototip care prefigureaza sportiva zilei de maine.

Esential

5 secunde este timpul de care are nevoie prototipul ERA pentru a ajunge la 100 km/h.
300 de kilometri este autonomia de functionare a bateriei ERA.

Finlandezii ies in evidenta in lumea auto mai ales in ceea ce priveste comportamentul lor in motorsport si in special in probele de raliu si in Formula 1, unde ultimii ani au avut in prim-plan piloti din statul nordic. Si totusi, Finlanda poate mai mult.

O demonstreaza conceptul pe care il vedeti in imaginile alaturate. Denumit oficial ERA (Electric Raceabout), prototipul gandit de studentii a doua institutii universitare cu state vechi in Finlanda - Helsinki Polytechnic Stadia si Lahti Polytechnic Institute of Design - are rolul de a iesi in evidenta in ceea ce priveste solutiile de motorizare si in legatura cu emisiile si consumul.

Vorbim, evident, de un model full-electric propulsat de o baterie litiu-ion care are o autonomie de 300 de kilometri - o valoare excelenta pentru un astfel de model - si care atinge prima suta de kilometri pe ora in 5 secunde. Viteza maxima a modelului cu masa proprie de 1250 de kilograme este de 200 km/h.

Deocamdata, scopul declarat al proiectantilor conceptului ERA este de a reusi sa il produca pe acesta intr-o mini-serie limitata.

via | Worldcarfans

Taguri: Era

Comentarii (5)

  • AndreiRN
    Fitze
    Masini de fitze fara ceva practic la ele.
    0 0
  • mumbojumbo
    ?
    de fitze ca design sau ca motorizare total electrica?
    0 0
  • Pt. AndreiRN
    Iar un comentariu prost, pe langa subiect.
    0 0
  • sharky
    deci inca nu l-au produs dar deja stiu cum se va descurca pe sosea...
    0 0
  • da
    Am incredere in nordici............!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru