Eroul situațiilor de urgență: Nissan Navara EnGuard poate ajunge oriunde și vine la pachet cu o dronă

de Bogdan Mirică
Luni, 26.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit Navara EnGuard, o variantă extremă a actualului pick-up. Modelul poate ajunge în zone în care accesul este extrem de dificil.

În vreme ce toată lumea aștepta noua generație Micra, programată să debuteze în cadrul Salonului Auto de la Paris, Nissan a profitat de Salonul Vehiculelor Comerciale desfășurat anul acesta la Hanovra. Aici, japonezii au vrut să le demonstreze tuturor că Navara este în continuare un instrument perfect pentru iesirile in off-road.

Așa a luat naștere Nissan Navara EnGuard, un vehicul care se laudă că poate ajunge în orice vârf de munte. Bazat pe varianta de caroserie cu cabină dublă, Navara EnGuard beneficiază de o dronă care poate zbura până la o înălțime de 6000 de metri, vreme de 30 de minute, cu o viteză de 20 de metri pe secundă. Imaginile aeriene sunt proiectate în interiorul mașinii pe un ecran generos.

Pentru a asigura energie în orice colț de lume, Nissan Navara EnGuard beneficiază de un pachet de baterii portabil, preluate de la fratele electric Leaf. Acestea sunt ascunse într-o carcasă din aluminiu și amplasate în benă. Încărcarea lor se face cu ajutorul motorul diesel de 2.3 litri și 190 de cai putere.

Urmareste Automarket
Pe lateralul caroseriei, inginerii au aplicat mai multe spații de depozitare.
În interiorul acestora se ascund un kit de resuscitare, cutii medicale, o butelie de oxigen, stație radio, frânghii, un topor și veste de salvare.

Pentru a ajunge însă în zone dificile, Nissan a ridicat și garda la sol cu 50 de mm și a inclus un sistem de iluminare cu o rază de 360 de grade și vizibil de la mare distanță. Anvelopele de serie au fost înlocuite de unele speciale cu dimensiuni de 285/75, montate pe jante de 16 inch. Nu putea lipsi troliul, montat în spate și nici o roată de rezervă amplasată sub podea.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru