Este oficial: Mazda va construi în Japonia un viitor roadster Alfa Romeo pe platforma lui MX-5

de Mircea Meșter
Vineri, 18.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Veşti bune pentru fanii Alfa Romeo. Italienii vor scoate pe piaţă un model sportiv cabrio cu două locuri. Acesta va fi construit de către Mazda în Japonia pe platforma viitoarei generaţii MX-5.

Acest acord ne va permite să revitalizăm entuziasmul pentru maşini sport cabrio cu două locuri în lume.

Mazda
Comunicat oficial
Alfa Romeo şi Mazda au anunţat astăzi că au ajuns la un acord final în ceea ce priveşte producţia unui viitor model sport pe care marca italiană îl va dezvolta în viitorul apropiat. Creat pentru a fi vândut pe toate pieţele lumii, noul model Alfa Romeo va fi un roadster care va prelua arhitectura viitoarei generaţii Mazda MX-5 şi care va fi produs la uzina Mazda din Hiroshima, Japonia.

"Acordul le va da ocazia mărcilor Mazda şi Alfa Romeo să dezvolte două roadstere cu tracţiune spate diferite, cu design distinct, reprezentativ şi specifice fiecărui brand în parte. Cele două modele vor avea motoare diferite, urmând să adopte propulsoarele pentru care este recunoscut fiecare dintre cele două branduri", se arată în comunicatul oficial al celor doi constructori.

În spatele deciziei Mazda de a construi la Hiroshima viitorul Alfa Romeo roadster în paralel cu noul MX-5 stau, evident, criterii economice.

Astfel, eficienţa ciclului de producţie şi costurile acesteia vor fi împărţite între doi constructori. În plus, Fiat Group - proprietarii Alfa Romeo - nu vor fi nevoiţi să conceapă o platformă de la zero, acest lucru permiţându-le italienilor să reinterpreteze clasicele sportive cabrio cu două locuri într-o notă modernă fără investiţii monstruoase.

via Mazda, Alfa Romeo

Comentarii (13)

  • O masina ce combina design-ul si stilul italian cu fiabilitatea si tehnologia japoneza...suna ca masina ideala dupa mine.Sa speram totusi ca nu va fi invers ;)
    24 3
  • acesta se numeste design! ;)
    36 0
  • BaditzaEx
    ce-i aia ICONIC ?!, AM nu puteati sa scrieti Emblematic??? , va tot place sa va manjiti la bot cu engleja si sa preluati mot-a-mot , expresiile ...
    Trist ...
    33 0
  • "iconic" si mai ales "viral" sunt cuvinte care inseamna cu totul altceva in romana fata de engleza.
    22 0
  • E epic! :-P
    9 2
  • mircea
    @BatitzaEx, @ztele

    Plecăciuni. S-a corectat :)
    20 1
  • Cum spuneam, mazda nu mai poate supravietui fara o alta firma de care sa se agate.

    Sa speram ca bijuteria asta n-o sa rugineasca pana la nivel de revopsire totala dupa 5 ani. Italienii si-au facut treaba exemplar cu un design superb. Cu cat mai multe componente italiene, cu atat mai bine.
    6 17
  • AndreiRN
    Doar numele va fi italian ca pana si emblema va fi facuta in Japonia asa ca sansa sa fie o masina de calitatea este mare.
    13 14
  • DIVINA. Urmasii lui Michelangelo Buonarroti nu se dezmint.
    4 0
  • schumi
    @AndreiRN
    Motorizarea cu siguranta nu va fi japaneza. Si cu siguranta diferentele nu se vor opri aici.
    10 2
  • @mircea: bravo! :)
    4 0
  • se tot vorbeste de calitatea masinilor italiene siigur fac masini bune ..nu toate ..la Fiat sunt st si astazi probleme ..dar sa spui ca masinile facute de cei de la Mazda au probleme cu rugina sau alte mari probleme este o gluma..dar fiecare e liber sa spuna ce crede
    4 3
  • AndreiRN
    Adevarat, interiorul va fi chinezesc si de calitate.
    1 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru