Eşti nemulţumit de compania de asigurări? Vei putea rezolva litigiul gratuit fără să o dai în judecată

de Daniel Popescu
Luni, 23.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii vor avea posibilitatea de a apela gratuit la serviciile unei entităţi de soluţionare a litigiilor înainte de a se adresa justiţiei. Serviciul va fi disponibil inclusiv pentru clienţii cu asigurări RCA şi CASCO la companiile de asigurări.

Numeroasele nemulţumiri cu privire la activitatea companiilor de asigurări se rezolvă în multe cazuri doar prin acţionarea acestora în judecată, însă acest proces este frecvent unul lung şi constisitor.

Există însă şanse ca în viitorul apropiat acest lucru să se schimbe radical inclusiv pentru clienţii care au asigurări RCA şi CASCO la companiile de asigurări.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat un proiect care prevede înfiinţarea unei Entităţi de Soluţionare Alternativă a Litigiilor (SAL-FIN). Astfel, un client nemulţumit se va putea adresa acestei entităţi pentru rezolvarea unui litigiu cu o companie de asigurări fie tradiţional, printr-o scrisoare trimisă la sediul SAL-FIN, fie printr-o cerere transmisă în format electronic. Procedura de soluţionare a litigiilor va fi gratuită pentru consumator, iar cheltuielile necesare pentru efectuarea de expertize, traduceri de documente sau orice alte probe vor fi suportate de SAL-FIN.

Urmareste Automarket
În cazul în care clientul va fi nemulţumit de modul în care SAL-FIN a rezolvat litigiul, el se va putea adresa ulterior instanţelor de judecată.

Entitatea va fi finanţată de către ASF şi se va ocupa atât de litigiile pentru asigurări, cât şi de cele legate de pensiile private sau de companiile de pe piaţa de capital.

Via 1asig

Comentarii (1)

  • SAL-FIN = UN FEL DE MEDIATOR (adică tragere de timp și deturnare de fonduri legală de la ASF pe banii contribuabililor către sal-fin).
    O altă poantă a la Mișu Negrițoiu.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru