Euro NCAP: 4 modele cu 5 stele

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.12.2007
Mercedes C-Klasse, Renault Laguna, Volvo V70 si Mazda2 au luat 5 stele, iar Honda Civic si Daihatsu Materia cate 4.

Esential

6 modele au fost testate de Euro NCAP in aceasta perioada.

Euro NCAP a anuntat rezultatele testelor de siguranta lacare au fost supuse sase modele. Este vorba despre Daihatsu Materia, Mazda 2, Honda Civic, Mercedes C-Klasse, Renault Laguna si Volvo V70.

Despre Mazda2 am aflat ca a primit punctajul maxim la testul Euro NCAP. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu sora ei japoneza Daihatsu Materia, care obtinut doar patru stele la protectia pasagerilor adulti, trei stele la protectia pasagerilor copiii si doua pentru pietoni.

Marea dezamagire a testelor Euro NCAP a fost Honda Civic, care nu a reusit sa obtina rezultatul scontat. Civic a primit doar patru stele la protectia pasagerilor adulti. In rest, Civic s-a comportat foarte bine la protectia pasagerilor copiii si a pietonilor. Mai mult, Honda Civic a obtinut cel mai mare punctaj la protectia pietonilor dintre toate cele sase modele testate.

Mercedes C-Klasse, Renault Laguna si Volvo V70 au obtinut cate cinci stele, dar la punctajul general modelul german a fost devansat de cel suedez si de cel francez.

Vedeta acestei serii de teste de siguranta a fost noul Renault Laguna, care a obtinut cel mai mare punctaj la protectia pasagerilor adulti. Volvo V70 a avut probleme la deschiderea airbag-ului cortina, suedezii spunand ca vor investiga acesta chestiune.

Comentarii (5)

  • fotbal
    bine reno
    Inca odata se dovedeste ca Reno e lider in siguranta ..a luat punctaj maxim fara nici un punct bonus macar ...foare bine .si cat pe ce sa ia si 5 stele la protectia copiilor la limita a fost
    0 0
  • )(
    intr-adevar astia de la renault au invatat sa faca ceva bine.

    bravo lor.
    0 0
  • fansite
    ehh`...
    nu prea inteleg cum reusesc modelele astea mici sa aiba aceeasi siguranta ca si un Mertz model C...Bravo lor ! ...
    0 0
  • da
    VOLVO - RENAULT !!! I love it !!!
    0 0
  • clavalik1
    Vrajeala!
    Bai ce vrajeala si cu testele astea EURONCAP.....poate a luat 5 stele Mazda 2 dar daca a fi sa am un accident urat tot in Volvo m-as simti mai in siguranta. In testele astea se analizeaza impactul in sine in conditii similare pentru toate modelele. Nu se tine seama in evaluarea generala a riscului de siguranta activa- cu alte cuvinte eu am simtit diferit diferitele masini pe care le-am condus cu viteza de 140 km/h...ar fi interesanta o statistica la nivel european a accidentelor pe tipuri de marci / modele /ani de fabricatie - numar accidente raportat la numar masini de acel tip, desi si aici ar fi ceva subiectiv - e clar ca un sofer de BMW conduce mai agresiv si cu potential mai mare de accident decat unul de Logan.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru