EuroNCAP a testat 8 modele noi

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 27.02.2008
BMW X3, Renault Kangoo, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Citroen C5 si alte cateva modele au fost testate de EuroNCAP.

Esential

5 stele a obtinut Citroen C5 la testele de siguranta EuroNCAP.
1 stea a obtinut BMW X3 pentru protectia pietonilor.
4 stele a reusit sa atinga Renault Kangoo pentru protectia pasagerilor adulti.

Specialistii de la EuroNCAP au publicat un nou set de teste efectuate pe modele noi sau existente pe piata de o buna perioada de timp. De aceasta data, institutia si-a orientat atentia si asupra a trei pick-up-uri de mari dimensiuni, care s-au dovedit a fi insa deficitare la capitolul siguranta psagerilor.

EuroNCAP a luat decizia testarii acestor vehicule motivata de cresterea mare a vanzarilor pe acest segment inregistrata in ultimii ani. Ceea ce i-a ingrijorat pe oficialii EuroNCAP a fost faptul ca acest tip de vehicule nu mai este folosit cu precadere pentru transportul marfurilor ci mai ales pentru transportul persoanelor.

Speculatiile oficialilor EuroNCAP, privind siguranta precara a acestor modele, au fost confirmate de rezultatele dezastruoase obtinute de Nissan Navara si Isuzu D-Max/Rodeo. Asa cum va anuntam si astazi, Navara s-a descurcat foarte prost din cauza declansarii inatrziate a airbag-urilor pentru pasageri si a obtinut doar jumatate de stea. Constructorul japonez a anuntat ca va remedia defectiunea si a solicitat deja o reevaluare.

In cazul pick-up-ului Isuzu D-Max/Rodeo lucrurile au stat putin mai bine, acesta reusind sa obtina insa tot un punctaj rusinos, doua stele din cinci pentru protectia pasagerilor adulti. Cel mai bine in categoria pick-up-urilor testate de EuroNCAP s-a descurcat Mitsubishi L200 care, desi nu a excelat, a reusit sa obtina patru stele pentru protectia psagerilor adulti, trei pentru protectia copiilor si doar una pentru protectia pietonilor.

Proaspat lansat in vara anului trecut, Suzuki Splash, rivalul japonez pentru Opel Agila a fost testat si el de EuroNCAP. Pentru siguranta pasagerilor adulti, micul model a obtinut patru stele, in timp ce pentru siguranta pietonilor si a copiilor a primit, in ambele cazuri, trei stele.

EuroNCAP a testat si doua crossovere, unul mai popular si unul abia lansat in Europa. Este vorba despre BMW X3 si Daihatsu Terios care au obtinut ambele patru stele pentru protectia pasagerilor adulti. BMW X3 s-a descurcat mai bine la capitolul siguranta pasagerilor copii unde a obtinut patru stele, spre deosebire de Terios care a fost cotat doar cu trei.

O diferenta mare s-a resimtit insa la capitolul protectia pietonilor, unde surprinzator Terios a primit trei stele iar BMW X3 doar una.

Renault a dezamagit din nou, constructorul francez obisnuindu-si publicul cu rezultate de cinci stele. De aceasta data Kangoo nu a obtinut decat patru stele pentru protectia adultilor, patru pentru protectia copiilor si doua pentru siguranta pietonilor.

In aceasta sesiune de testare, cel mai bine s-a descurcat Citroen C5 care a reusit sa obtina cinci stele pentru protectia pasagerilor adulti si patru stele pentru protectia copiilor. Citroen a dezamagit insa la capitolul siguranta pietonilor, unde constructorul francez detine recordul absolut de puncte, atins de sedanul de lux C6. Citroen C5 nu a reusit sa obtina decat 2 stele la aceasta categorie.

via | EuroNCAP

Comentarii (18)

  • cate stele??verzi cred
    da loganu cate are??:))) fara nr. cred
    0 0
  • haha
    cam putine pt bmw
    0 0
  • ????
    Cum oare va asteptati ca masini grele sa ofere siguranta pentru pietoni...?Poate ocolindu-i!:))
    0 0
  • Art Popescu
    Logan 3 stele
    Dacia Logan:Adult: 3 stele (scor: 19)Child: 3 stele (scor: 31)Pedestrian: 1 stele (scor: 5)sursa: http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspx
    0 0
  • ce magari...
    CITEZ: ”Renault a dezamagit din nou, constructorul francez obisnuindu-si publicul cu rezultate de cinci stele. De aceasta data Kangoo nu a obtinut decat patru stele pentru protectia adultilor, patru pentru protectia copiilor si doua pentru siguranta pietonilor.” Dar voi stiti ca Renault Kangoo n-a avut niciodata mai multe stele la testul EuroNCAP? Ca de fapt este o evolutie, modelele precedente avand o siguranta mai mica decat acest model (2008). Cum puteti spune ca A DEZAMAGIT cand din tot lotul de 8 modele, daca facem un clasament se afla pe locul 2 dupa Citroen C5. (ca sa nu mai vorbim, ca comparam deja, mere cu pere). SUNTETI IN PAREREA MEA ASERVITI TOTAL UNOR ANUME INTERESE! RUSINE!
    0 0
  • ...
    Nu zic ca nu sunt fiabile masinile japoneze , dar cand e vb de siguranta mai bine te plimbi cu bicicleta tot aia e :)
    0 0
  • Mai baieti...
    Voi va dati seama ce scrieti ?Renault a dezamagit din nou,Cu adica ? Renault are 5 stele peste tot , in ultima vreme. Iar 4 stele pt. Kangoo e excelent !!! Ce draq , sunteti cumparati de cineva ? Sau numai impotenti mental ?
    1 0
  • draman
    BMW X3
    Morala: Nu da-ti cu BMW-ul in pietoni ca ies stele putine :-))
    1 0
  • Logic...trebuia sa apara si taranii nostrii
    cocalaru ala cu primul coment... daca nu ai auzit de siteul celor de la euroncap, puteai sa cauti pe google ca tot gaseai asta : http://www.euroncap.com/tests/dacia_logan_2005/221.aspxComentariul tau pe langa subiect, e ca si cand ai spune FOAIE VERDE...STALP! :)) bou ordinar...
    0 0
  • 1rau
    1rau , ti`as cumpara un Geely si tie si celor care tot timpul comenteaza pe langa :)) . A scuze cred ca trebuie sa`ti explic despre ce e vorba...o masina numai buna pentru tine , a obtinut faimosul numar de 0 (zero) stele.
    0 0
  • gramatica ... again
    " BMW X3de draman (28.02.2008, 10:22)Morala: Nu da-ti cu BMW-ul in pietoni ca ies stele putine :-)) "---------------------------se scrie "nu dati" nu "nu da-ti"----------------------------in FIECARE zi gasesc pe forumuri dovezi ale chiulului la orele de gramatica; ex: nu da-ti, el v-a face, voi v-a dati seama.........etc...etc
    0 0
  • interesant
    intr-adevar, renualt are cele mai sigure masini, si tot respectul din acest punct de vedere, dar ATAT!. fiabilitate foarte scazuta, iar intretzinerea te omoara ( si aici nu vorbesc de schimb de ulei si filtre, ci piese gen placute de frana, ambreiaj, bucse etc... ). Revenind la euroncap, aceste teste oricum nu au o mare relevantza, pt ca majoritatea accidentelor ce au loc in afara localitatilor se produc la viteze de minim 80-100km/h, si in situatia asta depinde foarte mult de noroc... de experienta soferului si de multi alti factori.
    0 0
  • Johann
    pt. Cosmo
    Te-ai trezit ti marele destept sa-ti dai cu parerea despre fiabilitatea Renault comentand un articul despre siguranta. Frate, comenteaza ce e de comentat si pastreaza celelalte pareri despre tine. E ca si cum ai spune ca BMW X3 are numai o stea la protectia pietonilor, dar un M5 e mult mai bun decat Loganul. Esti total pe dinafara subiectului.... Lasa-neeeeee, lasa-neeeeee!!!
    0 0
  • Ce prost sunteti bai romanilor
    Ca la tara certati aici, forumul nu de aia era deschisa sa corectezi gramatica domnule, ninci nu stiu de ce se deschide un forum.ar fii destule sa le citim numai, ca altfel numai prostii scrie lumea
    0 0
  • sa nu o dam in tiganie
    Noi avem tendinta sa subevaluam produsele noastre in comparatie cu ce produc strainii.Daca nu stiati Nissan Navara costa peste 30.000 euro -modelul de baza si a obtinut 1/2 stea!!! La fel pt Isuzu - rezultate de 2 lei. Dacia costa 7-8-9.000 euro si a obtinut 3 stele!! Celebrul chevrolet aveo a obtinut o stea jumatate si exemplele pot continua. Dacia Logan este un produs care isi merita banii si ca spatiu interior si fiabilitate. Noi ne-am invatat sa comparam masini de 20-30.000 euro cu una de 8.000!
    0 0
  • sunteti bostani
    mai voi chiar nu aveti ce naiba sa scrieti ... numai dai cu loganu'n sus si jos, bostanilor ce tot amestecati caricatura aia de masina in discutii deorice fel (admin pls sterge toate comentariile handicapate cu si despre logan)
    0 0
  • AndriSLR
    Prostilor !
    Cum sa fie Golanul masina de referinta in lumea auto,nu merita doi bani,pentru prostii care traiesc de pe o zi pe alta cum majoritatea romanilor este masina lux,in lumea auto este = 0
    0 0
  • casper
    asa suntem noi
    vb numai tampenii nu imi cumpar LOGAN,imi cumpar o masina de LUX sa dau bine,sa arat bine ''SMECHER de ROMANIA'' nu conteaza ca mananc untura pe paine sau stau in club de FITZE cu o cola toata noaptea si rata pe 20 ani la banca CONTEAZA doar CA AM MASINA TARE IN FATA BLOCULUI UNDE LOCUIESC CU PARINTII ASTIA SUNTEM NOI ROMANII
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru