EuroNCAP: Fiat 500 - 5 stele. Renault Twingo - 4 stele

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.08.2007
Ultimele teste EuroNCAP au analizat modelele Fiat 500, Renault Twingo, Kia C'eed si Peugeot 308. Surprizele nu lipsesc.

Ultimele rezultate EuroNCAP au iesit la iveala ascunzand doua surprize interesante. In primul rand, noul Fiat 500 a fost testat de inginerii organizatiei europene, reusind ceea ce italienii declarasera ca isi doresc inca de la conferinta de presa de la lansare: 5 stele la testul de siguranta. In acelasi segment insa, Renault Twingo nu a scos decat 4 stele la teste, fiind primul model Renault care nu reuseste rezultat maxim EuroNCAP dupa o perioada buna de timp. Mai mult, noul Renault Twingo nu a putut fi testat de catre EuroNCAP la protectia copiilor-pasageri din cauza faptului ca spatiul dintre scaunele posterioare si anterioare era mai mic decat standardul organizatiei de testare.

In aceeasi repriza de teste au fost verificate si punctajele lui Kia C'eed, model care a aparut deja pe piata de la noi, si al lui Peugeot 308, care va fi prezentat in premiera abia peste doua saptamani, la Frankfurt. Ei bine, ambele au reusit punctaje maxime in testele EuroNCAP. Diferenta dintre cele doua modele a fost facuta de faptul ca Peugeot 308 a reusit un punctaj mai bun la protectia pietonilor (3 stele fata de doua in cazul lui C'eed).

De fapt, modelul francez a fost singurul dintre cele patru modele testate care a reusit 3 stele la categoria "pietoni".

Comentarii (18)

  • georgedaniel
    :))
    ce masina urata,dar e sigura :P
    0 0
  • ?
    Pana si buburuza aia de Fiat 500 a luat 5 stele, dulapul de Logan de ce are doar 3? La Logan stalpul A se deformase. E atat de neimportanta siguranta pentru Dacia-Renault?
    0 0
  • Mihai O
    EuroNcap
    Vreo chinezarie nu au mai testat !?!?Eram si eu curios... asa just for fun!
    0 0
  • Victor
    E misto
    Primul FIAT care arata intr-un mare fel. Daca vor folosi si alte materiale decat plasticele ordinare si stofele ieftine chiar va face istorie.
    0 0
  • Victor
    E misto
    Primul FIAT care arata intr-un mare fel. Daca vor folosi si alte materiale decat plasticele ordinare si stofele ieftine chiar va face istorie.
    0 0
  • asta
    mai mestere, cioplishi articolu cu barda? ca tu ridici oximorunu la rang de arta: ... au iesit la iveala ascunzand doua surprize interesante.
    interesant, ce pot sa zic...
    0 1
  • URAGANU
    superb
    Si uite cum Fiat 500 se alatura SMART in evolutia masinilor mici de oras. Bravo lor, acum stiu ca pot sa-i iau maica-mii o masina de oras sigura. Multumesc pt acest articol.
    0 0
  • carcotasu de serviciu
    FIAT
    Fix It Again, Tony!
    0 0
  • lol
    =)) urata mai e..
    0 0
  • pt io
    interesanta observatie ....
    totusi cred ca se spune oximoron , sau gresesc mestere?
    1 0
  • horhel
    uite asa se lauda o masina si se neglijeaza alta
    cee'd - a luat 5 stele euroncap si e in discutiile tuturor celor care vor sa-si ia masina (aproape o manie), totusi discutia a fost despre fiat 500 si ... twingo
    0 0
  • robert
    500*5
    la dame a prins oarecum, cutiuta 107, ce ce nu si 500; de strecurat te strecori ca merge, problema spatiului? ca trebuie si asa ceva.... rulota!
    0 0
  • masina de femei
    0 0
  • laurro
    Fiat 500
    urata masina. mica rau. daca esti fumator, cand aprinzi o tigara se face ceata inauntru. mai e si scumpa si probabil foarte slaba in articulatii si suspensii, ca orice fiat. bine ca macar atunci cand iti dai seama pe ce ai dat banii si iti vin dracii pe ea, poti sa dai cu ea de toti peretii intr-o oarecare siguranta....
    0 0
  • Adrian V.
    minicars?
    Mda, in comentariile de mai sus se vede "cultura auto" la romani: masina trebuie sa fie cit mai mare, sa incapa in ea atit prazul si porcul de la tara, cit si ghiulul gigantic de pe degetul mic. De-aia a facut Renault monstruozitatea aia, sa simta romanul ca are masina mare. Mare sa fie, in rest nimic nu mai conteaza.
    0 0
  • LexMark
    Rup Asfaltu'....pt Adrian V.
    Mda, daca nu ma insel tot roman esti si tu bah! In plus daca iti place o masina mai mare si masina asta o consideri urata(clar k frumoasa nu-i) nu inseamna ca nu ai "cultura auto", inseamna pur si simplu ca ai gusturi mai bune ...
    0 0
  • vai
    "urata masina. mica rau. daca esti fumator, cand aprinzi o tigara se face ceata inauntru. mai e si scumpa si probabil foarte slaba in articulatii si suspensii, ca orice fiat. bine ca macar atunci cand iti dai seama pe ce ai dat banii si iti vin dracii pe ea, poti sa dai cu ea de toti peretii intr-o oarecare siguranta.."

    vai de viata ta bai.... masinuta asta e cea mai frumoasa masina in 2007 si unul dintre cele mai mari si asteptate succese ale anului. foarte slaba? vai de viata ta, din nou
    0 0
  • eu crede ca santeti toti niste autoliterati si eu sunt cel mai tare, mai tare decat voi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru