Europa ar putea deveni cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 30.10.2010
Conform unui studiu realizat de americanii de la J.D. Power, până în anul 2020, Europa ar putea deveni cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice.

Analiştii americani de la compania J.D. Power au realizat un studiu ce are la bază viitorul vehiculelor electice. Aceştia sunt de părere că până în 2020, Europa va deveni cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice în ciuda faptului că volumul de vânzări va fi mai mic decât cel previzionat de unii constructori auto.

Până în 2020, în Europa se vor comercializa 742.020 de vehicule electrice, în China vor fi vândute aproximativ 332.775 de astfel de automobile, în timp ce SUA va beneficia de serviciile a 107.988 de exemplare 100% ecologice. La nivel global, volumul vânzărilor de maşini electrice va ajunge la 1.85 de procente din cota de piaţă a vehiculelor comercializate, ceea ce se traduce prin 1.31 de milioane de astfel de automobile.

"Dacă ţinem cont de studiul făcut în ceea ce priveşte atitudinea consumatorului asupra vehiculelor electrice şi hibride, nu anticipăm o migrare în masă catre maşinile propulsate cu ajutorul bateriilor în următoarea decadă", a declarat John Humphrey, vicepreşedintele J.D.

Power. Acesta a subliniat faptul că există un număr mare de temeri în ceea ce priveşte vehiculele electrice.

Oamenii sunt îngrijoraţi de autonomia acestor vehicule, de timpul pe care trebuie să îl petreacă atunci când încarcă bateriile unui astfel de model sau au temeri în ceea ce priveşte fiabilitatea lor. De asemenea, designul nu prea plăcut alături de puterea şi performanţele oferite de maşinile electrice completează lista cu motivele invocate de subiecţii studiului.

În acelaşi studiu realizat de americani, hibrizii s-au dovedit a fi o variantă mult mai agreată de publicul larg. Analiştii de la J.D. Power preconizează că modelele hibride vor deţine 5.5 procente din vânzările la nivel global din 2020. Conform studiului, SUA va deveni cea mai mare piaţă pentru acest tip de maşini, pe locul doi se va clasa Europa, iar ultimul loc de pe podium va fi ocupat de Japonia. În China, modelele hibride nu vor fi la mare cautare. Conform celor de la J.D. Power, în 2020, doar 97.234 de vehicule hibride vor fi comercializate pe această piaţă.

Via | J.D.

Power

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru