Europa se va umple de Nissan Qashqai. Japonezii cresc iar producția pentru a face față cererii

de Bogdan Mirică
Marti, 29.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunța că va crește din nou producția lui Qashqai, începând cu sfârșitul acestui an. Uzina din Sunderland dădea naștere unui crossover la fiecare 62 de secunde. Se pare că nu este suficient.

După ce a ajuns la 500.000 de unități în toamna anului trecut, la numai 21 de luni de producție, actualul Qashqai continuă marșul triumfal în segmentul SUV-urilor compacte.

Cererea este mereu în creștere, motiv pentru care Nissan a decis să ridice norma și la uzina sa din Sunderland, Marea Britanie, acolo unde ia naștere un Qashqai la fiecare 62 de secunde. Se pare că nici așa nu este suficient.

Crossoverul se produce pe linia 1 alături de Leaf, însă începând de la sfârșitul acestui an el va fi produs și pe linia 2 a uzinei din Sunderland, alături de Juke, Note și Infiniti Q30. Investiția japonezilor se ridică la 29 de milioane de euro, dar suma va fi acoperită repede de numprul mare de cereri.

Decizia de a crește producția vine într-un moment festiv pentru fabrica din Sunderland, care celebrează anul acesta 30 de ani de existență. În prezent, aici lucrează 40.000 de oameni, care produc o treime din mașinile născute în Marea Britanie. În prezent, Nissan Qashqai se mai produce și la Sankt Petersburg (Rusia) și în Dongfeng-Nissan Huadu (China).

Comentarii (11)

  • "Europa se va umple de Nissan Qashqai."
    Hm... Porcul din coteț se va umple de râie. Canalul se va umple de gunoaie.
    Sublim, nu?
    13 27
  • MyQash
    O masina buna, mi se pare normal sa fie din ce in ce mai ceruta.
    22 3
  • Traian
    Arata fain Qashqai. Sper sa puna in viitor 4x4 si pe benzinarul de 163 cp, nu numai pe diesel .. ma gandesc de ceva vreme la el
    19 2
  • newsflash:qashqai e un succes de piaţă; n-are nevoie de aprobarea ta !
    sâc ! :))
    23 5
  • Lucitchi Paladi
    Mai sa fie? Pai parca Tiguar era cea mai ''za best'' masina din clasa , cum e posibil doar ofera german cualiti domle' ?
    9 19
  • Inseamna ca Golf este cea mai best masina din Europa.
    4 16
  • @LR, ai zis-o perfect! Nici eu n-o puteam scoate mai bine :):):)
    2 18
  • tactica de doi lei.....ca vezi doamne....noi nu facem fata.....! As alege o mazda sau o honda inaintea unui renoult,,pardon nisan...
    2 13
  • Comentarii de copii de 12 ani... maturizati-va frate!
    13 1
  • cam trist...
    ...sa-ti vina japonezu sa te faca praf la tine acasa(a se intelege piata europeana)...cu tot cu tiguane si alte carute...
    16 7
  • asa site asa vizitatori. De cand ati inceput cu titluri de cancan si articole scrise pe genuchi la toaleta ati castigat si vizitatori si comentatori pe masura. Adio automarket.ro
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru