Europa va deveni in 2008 cea mai mare piata auto

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 10.12.2007
Statele Unite pierd sefia topului vanzarilor auto. Europa vine tare din urma si va trece in fata la sfarsitul anului viitor.

Esential

10890 este diferenta de unitati vandute dintre SUA si Europa in primele zece luni ale lui 2007.

Europa este la un pas de a deveni cea mai mare piata auto a lumii. Statele Unite, care se afla deocamdata pe prima pozitie, au pierdut foarte mult teren in lupta cu Europa mai ales din cauza faptului ca pietele din sud-estul Europei au crescut enorm in ultimele luni.

Practic, diferenta de unitati vandute dintre SUA si Europa a scazut de la circa 750.000 anul trecut la doar cateva mii in acest an. Conform datelor Automotive News, in primele zece luni s-au vandut 13.583.559 de masini in SUA si 13.572.669 de masini in Europa.

Performantele pietei de pe Batranul Continent se datoreaza atat vanzarilor bune inregistrate de noile modele in tarile cu traditie auto (Marea Britanie si Italia in special) cat si crizei combustibilului din Statele Unite.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Bizar
    Bizar si totusi interesant articolu. Se compara SUA cu Europa de parca Europa ar fi o tara deja. Au incercat si ei sa copie SUA formand o comunitate economica si legislativa dar au esuat deoacamdata deoarece tocmai fondatori au refuzat o constitutie comunitara. Cat despre economic cine a facut comparatia a omis faptul ca Mexicul si Canada fac parte din aceeasi comunitate economica cu SUA de cel putin 10 ani odata cu semnarea NAFTA(North American Free Trade Agreement).
    Cat despre comentariul cu criza de combustibil m-a cam pufnit rasul considerand ca in NAFTA benzina este $3.10 pe gallon(3.8litri) acum in "criza" combustibilului.
    Dar, intradevar vanzarile se vor incetini si asta din cauza faptului ca in ultimi 3 ani GM, Ford si Chrysler au vandut masini la costul de fabrica si Nissan, Honda si Toyota au trebuit sa aiba si ei oferte bune si astfel piatza este plina de masini noi. Uni au chiar 3 - 4 masini noi asa ca va dura ceva timp pana vor avea nevoie de altele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru