Europa: Vânzările Nissan au crescut cu 15% în ianuarie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.02.2012
Nissan a vândut 55.098 unităţi în ianuarie 2012 în Europa, cu 15% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Modelele fabricate pe Bătrânul Continent sunt cele care s-au vândut cel mai bine.

Nissan a înregistrat o creştere de 15 procente a vânzărilor pe piaţa din Europa în luna ianuarie. Constructorul nipon a vândut 55.098 unităţi în ianuarie 2012, cu 15% mai multe decât în aceeaşi lună a anului trecut. Qashqai a fost unul dintre cele mai populare modele Nissan în ianuarie, fiind vândut în aproape 20.000 de unităţi în decursul lunii trecute. Între timp, Juke, fratele său mai mic, a realizat o creştere de 33% a vânzărilor în raport cu aceeaşi lună a anului trecut, marcând creşteri importante pe pieţe precum Regatul Unit şi Rusia. Vânzările Nissan pe piaţa din Marea Britanie au crescut cu 21.5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar Qashqai a fost cea de-a opta cea mai bine vândută maşină din Regatul Unit.

Vânzările de vhicule comerciale uşoare de la Nissan au fost şi ele în creştere, vânzările fiind pe plus cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Majoritatea vehiculelor comerciale de la Nissan sunt produse la uzinele din Barcelona şi Avila, din Spania.

Cea mai mare piaţă pentru Nissan este Rusia, unde marca niponă a înregistrat o cotă de piaţă de 7.4 la sută în ianuarie 2012, o creştere impresionantă faţă de cele 5.7 procente înregistrate în ianuarie 2011.

Cei de la Nissan s-au descurcat bine şi în Franţa, unde au remarcat o creştere a vânzărilor de 22 procente. Cota de piaţă Nissan în Italia a urcat la patru procente, în timp ce regiunea nordică, compusă din Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda şi Ţările Baltice, a marcat o cotă de piaţă de 4.6 procente pentru Nissan.

Via | Newspress (înreg.)

Comentarii (3)

  • zarnesteanu
    Nu se explica altfel
    Decat prin faptul ca au cumparat masinile dupa mahmureala de Anul Nou.
    6 33
  • Patrol
    @zarnesteanu
    Ok, ok am inteles ca ti-ai creat alias-ul asta pentru a forma probabil un curent impotriva marcilor japoneze... crestiunea e ca inoti singur impotriva curentului.. ceea ce te face cu atat mai penibil, pueril, ridicol... intr-un cuvant: jalnic! Faci de ras insasi Germania pe care o preaslavesti.. Oricum nici tu nu "te explici" altfel decat daca ai fost conceput dupa o mahmureala.
    28 8
  • zarnesteanu
    "Ok, ok am inteles ca ... "
    N-ai inteles nimic.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru