Europa: Volkswagen ar putea renunţa la angajaţii temporari din producţie

de Sebastian Toma
Luni, 29.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen, cel mai mare constructor de automobile din Europa, ia în considerare reducerea temporară a capacităţii pe Bătrânul Continent prin renunţarea la angajaţii temporari din producţie.

Volkswagen ar putea renunţa la salariaţii temporari din Europa, anunţă Automotive News citând CEO-ul companiei, Martin Winterkorn. Decizia ar viza salariaţii implicaţi în producţie şi este menită să conserve capacitatea de producţie a concernului german până la revenirea pieţei din Europa sau până când salariaţii temporari vor fi din nou necesari. Cei de la Volkswagen nu vor să închidă nicio fabrică, aşa că singura soluţie pentru a reduce producţia pentru o perioadă determinată de timp ar fi renunţarea la aceşti angajaţi temporari.

Constructorul german a aplicat deja o măsură similară în Statele Unite ale Americii, unde a renunţat la 500 de muncitori temporari din cadrul uzinei din Chattanooga, Tennessee, unde construieşte versiunea americană a lui Passat. Uzina respectivă lucrează în două schimburi de 10 ore, folosind trei echipe, care operează vreme de şase zile pe săptămână. Începând cu jumătatea lunii viitoare, americanii vor renunţa la una dintre echipe, compusă din 500 de salariaţi, în vederea reducerii temporare a capacităţii de producţie pentru versiunea americană a lui Passat, pentru a obţine un echilibru între stocuri şi cerere.

Urmareste Automarket
Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen, şi-a prevenit acţionarii cu privire la rezultatele de vânzări din 2013, spunându-le să se pregătească pentru un an dificil.
Problema este cauzată de piaţa din Europa, care este într-o continuă scădere, iar concernul Volkswagen este şi el afectat, atât prin prisma numărului de mărci din portofoliu, cât şi prin faptul că este cel mai mare constructor de automobile din această piaţă. Indiferent de situaţia economică din Europa anului 2013, cei de la Volkswagen se ţin de planul lor pentru 2018, care vizează titlul de cel mai mare constructor de automobile din lume în materie de vânzări.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • se laudau ca angajeaza zeci de mii de oameni.... plus
    4 4
  • Bravo ! acuma dupa multi alti urmeaza si laudarosi de la grupul V.A.G.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru