EXCLUSIV: Ferrari pregateste un succesor pentru 612

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.11.2009
Italienii de la Ferrari pregatesc un succesor al modelului 612. Acesta va oferi patru locuri si va fi echipat cu un motor V12. Inginerii Ferrari au fost surprinsi in timp ce testau prototipul noului sasiu.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini spion cu urmasul lui Ferrari 612 in timpul testelor de sasiu realizate la altitudine mare. Modelul italian va primi aceeasi configuratie 2+2 pe care o utilizeaza si Ferrari California, iar evacuarile acestuia au acelasi format, respectiv tevile sunt amplasate una deasupra celeilalte, nu una langa alta cum erau pana la lansarea lui California. Succesorul lui Ferrari 612 va fi echipat, cel mai probabil, cu un motor V12.

Exista posibilitatea ca acest model sa beneficieze de un sistem inspirat de tehnologia KERS, care va imbunatati performantele si va reduce consumul de carburant. Cu toate acestea, nu vorbim inca de un viitor hibrid de la Ferrari, ci doar de un model care foloseste carburantul mai eficient. Modificarile operate la nivelul caroseriei vor furniza un nivel superior de spatiu pentru pasagerii de pe bancheta din spate. Deoarece exemplarul surprins in imagini utilizeaza o caroserie modificata de 612 Scaglietti, putem deduce faptul ca inginerii Ferrari testau doar sasiul acestui model.

In comparatie cu actualul 612 Scaglietti, exemplarul suprins de fotografii de la Carpix este mai lung, diferentele fiind situate atat la nivelul ampatamentului, cat si la nivelul compartimentului motor - "tradat" de lungimea capotei.

Aceasta configuratie dezvaluie un design orientat catre spatiul interior si catre confortul pasagerilor, dar care nu renunta la un motor V12 puternic, care are nevoie de un anumit spatiu pentru a se desfasura. Aceste diferente au fost dezvaluite cu usurinta gratie faptului ca inginerii Ferrari au folosit o caroserie de 612 Scaglietti in timpul testelor de sasiu al viitorului model GT al constructorului din Maranello.

Comentarii (1)

  • cosmin
    sigur....
    eu cred ca mai mult ca sigur testeaza un nou motor....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru