EXCLUSIV: Jaguar si-a camuflat noul XJ in haine de BMW!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.05.2009
Fotografii care asista la testele de la Nurburgring au observat ca inginerii Jaguar au imbracat prototipul de test al lui XJ in haine care amintesc de camuflajele utilizate de BMW.

Jaguar a ales, in mod curios, sa scoata la teste pe Nurburgring noul XJ "imbracat" in haine de camuflaj tipice modelelor BMW. Pentru a sta departe de ochii curiosilor, camuflajul imita pana si grila frontala dubla a modelelor germane, desi spatele si profilul demasca imediat cacealmaua pregatita de inginerii Jaguar.

Noua generatie a lui Jaguar XJ va fi prezentata in premiera in 9 iulie, in cadrul unui eveniment care va avea loc la Londra. Conform directorului Jaguar, Mike O'Driscoll, desgnul noului XJ va insemna o diferenta uriasa fata de formele actualei nave-amiral a companiei britanice.

Blocurile optice si oglinzile noului XJ sunt inspirate din cele ale fratelui mai mic XF, primul model Jaguar care "vorbeste" limba designului modern in gama britanicilor. Un alt amanunt interesant este reprezentat de evacuarea dubla a carei tevi sunt identice, la randul lor, cu cele regasite pe mezinul XF. Noul XJ va fi construit prin utilizarea intensa a aluminiului, inginerii din Albion urmand principii regasite in lumea aviatiei.

Pana si bratele suspensiei vor fi fabricate din acest metal, datele preliminarii aratand faptul ca XJ va fi mai usor decat oricare al competitor de pe piata. O inovatie stilistica in gama Jaguar va fi reprezentata de aparitia unui plafon panoramic.

Sub capota noii generatii XJ va sta V8-ul pe care Jaguar l-a montat pe versiunea de performanta a lui XF (XF-R). Vorbim de un motor de 5.0 litri care dezvolta 510 CP. Fanii dieselului nu vor fi nici ei dezamagiti, putand sa conteze pe o unitate de 3.0 litri care produce 275 CP si 600 Nm.

Comentarii (5)

  • kovacs
    attyla
    dar prea seamana cu seria 5GT .. OARE .. E CAMUFLAJ DE BMW sau chiar e BMW?
    1 1
  • Robert
    @ kovacs
    Este noul XJ care va aparea in iulie 2009 . Priveste oglinzile si gurile de aerisire din bara fata, sunt identice cu cele de pe Jaguar XF.
    2 0
  • ce tare....
    HA HA HA HA HA ............au facut-o BMW ca daca se intampla ceva la masina ( sa scoata fum,sa-i sara o roata,etc ) sa spuna ca poate chiar a fost BMW iar daca e buna sa zica :....look ! this is new jaguar........
    si mi-a mai venit o idee.......: daca nici rolsu' de la chinezi nu e rols??? daca e camuflaj??? ha ha ha ha
    4 0
  • parere
    Nu vreau sa fiu rautacios, dar ala nu este Jaguar :D
    1 2
  • exitus
    :)
    noul seria 5:P Schimbare totala de design:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru