Expediție de anduranță: 7000 de kilometri cu Ford Kuga prin România, Bulgaria, Turcia, Georgia și Azerbaidjan

de Mircea Meşter
Luni, 12.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două exemplare ale noii generații Ford Kuga sunt supuse unui test dur prin Munții Caucaz. Organizatorul este dealerul craiovean Ford PlusAuto.

Lansată la sfârșitul iernii în România, noua generație Ford Kuga este supusă deja unui test de anduranță extensiv care are loc prin Munții Caucaz. 

Organizat de dealerul craiovean Ford PlusAuto, expediția prin Caucaz va aduna 7000 de kilometri pe două continente - Europa și Asia, urmând că cele două echipaje să parcurgă aceste distanțe în 10 zile. 

Cele două mașini care vor fi supuse testului au plecat din Craiova vineri, 9 iunie, și își propun să parcurgă Bulgaria, Turcia, Georgia și Azerbaidjan, bifând pe traseu câteva obiective interesante din aceste țări. Între acestea se numără celebrul Drum Militar Georgian, o fâșie de asfalt care împunge Munții Caucaz pe o lungime de 212 kilometri și ajunge la o altitudine maximă de aproape 2400 de metri, Catedrala Armeană de la granița dintre Turcia și Armenia, Parcul Național Kazbegi din Caucazul de Nord, dar și o vizită în Xinaliq, localitatea aflată la cea mai mare altitudine din Caucaz: 2350 de metri.

Punctul terminus al expediției este capitala Azerbaidjan-ului, Baku, de unde cei 8 participanți la expediție vor face cale întoarsă spre Craiova.

Sosirea este programată duminică, 18 iunie.

Comentarii (4)

  • gogu intrebatoru'
    Cine-s cei 8 selectati? AM nu face parte din grup?
    0 0
  • mircea
    @gogu
    Salut. Cei 8 participanți sunt 7 angajați și parteneri ai dealerului Ford din Craiova, plus un jurnalist de la revista 4x4 Adventure. Automarket nu participă la această expediție.
    2 0
  • 4x4adventure
    Multumim, Mircea
    1 0
  • Imi exprim speranta unei colaborari intre Automarket si 4x4 Adventure care sa ne permita si noua, utilizatorilor acestui site sa aflam mai multe despre aceasta expeditie. Nu de alta, dar ea se va desfasura in locuri despre care media zilei nu ofera informatii in mod curent si sunt convins ca va fi extrem de interesanta. Pana una alta le urez din suflet participantilor mult succes si sa se intoarca sanatosi acasa si, tot din suflet, ii felicit pe organizatori pentru initiativa!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru