Experiment in Canada: Limita de viteza de 40 km/h in Montreal

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.09.2009
Limita de viteza din Montreal va fi redusa treptat la 40 km/h in vederea efectuarii unui experiment pentru siguranta. Intregul oras din Canada va avea aceasta limitare de viteza pentru a reduce numarul de accidente soldate cu morti si raniti grav.

Canadienii vor limita viteza maxima admisa in Montreal pentru a vedea eficienta acestei masuri asupra sigurantei publice. Aceasta decizie are scopul de a obtine o serie de informatii, care va evalua prejudiciul cauzat de micsorarea vitezei de deplasare asupra mobilitatii si beneficiile asupra sigurantei publice. Masura autoritatilor canadiene ar putea fi aplicata la scara larga in aceasta tara daca se observa o imbunatatire marcanta asupra sigurantei publice – cum ar fi zero accidente rutiere in perioada de test.

Strazile rezidentiale din Montreal vor scadea treptat viteza maxima admisa pana al 40 km/h in aceasta toamna, pana cand toate sectoarele vor fi acoperite de aceasta regula. Proiectul va fi finalizat in anul 2010, iar 15 municipalitati alaturate vor prelua si ele aceasta masura, ceruta de catre autoritatile locale.

"Siguranta calatoriilor este una dintre prioritatile noastre de varf. Reducerea vitezei maxime si o serie de alte masuri luate de Primaria orasului Montreal in ultimii patru ani au redus semnificativ accidentele din zona metropolitana fata de anul 2007.

In anul 2008, decesele inregistrate pe soselele noastre au scazut cu 13%.", a declarat Andre Lavallee, Vice-Presedintele Comitetului Executiv al orasului Montreal.

Initiativa canadienilor nu este o noutate in domeniu, numeroase state efectuand studii pentru a reglementa o viteza maxima mai redusa fara a micsora mobilitatea in localitati. Englezii au efectuat un experiment similar, al carui rezultat a fost mentinerea actualei limitari de viteza in localitati.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (18)

  • george
    SUNT CRETINI SI IN CANADA
    E adevarat, doar in regiunea in care se vorbeste franceza...O fi vreo legatura?
    4 6
  • Stelian_Opincariu
    Interesant..........
    Evident, o masura binevenita in randul pietonilor canadieni.
    Crede-ti ca un asa experiment ar fii prielnic si in RO? Ce ziceti?
    5 14
  • :))
    In Romania :))))))))))) =)))))))
    Bosss arata-mi u un sofer care respecta regulile de circulatie in Romania :))))))))
    10 1
  • la noi ar trebui invers
    tinand cont de cat de aglomerat e bucurestiul cred ca ar fi necesara cresterea vitezei si in special sincronizarea semafoarelor la 60 70 la ora nu la 100, pentru ca cei care merg noaptea stiu de ce nu se poate circula ziua.
    6 1
  • un om simplu
    o parere
    a spus unul bine ca stelian face parte din pers care lucreaza la acest site. daca pana acuma avea commenturi mai subtile, vad ca au renuntat la asta si acuma se implica si invita lumea la o parere. E trist ca va coborati la asemenea lucruri, era mai frumos ca in loc de un nume ales la intamplare sa fie unul gen Automarket si in loc de poza cu mascatul anonim o poza cu sigla voastra. credeti-ma cine a apucat sa prinda drag de acest site, revine mereu, nu trebuie sa adaugati voi picanterii la comment-uri de dragul amuzamentului. eu unul revin in fiecare zi pe acest site de 2 ani de zile ( aproape) dar cand vad semenea lucruri...pacat..
    5 3
  • mircea
    @un om simplu
    Userul Stelian_Opincariu este la fel de user ca fiecare dintre voi. La nivelul traficului Automarket nu e nevoie de nici o "scanteie" care sa aprinda comentariile si asa destul de aprinse intre utilizatorii site-ului.

    Este adevarat, uneori se afla la limita maxima prin numarul si stilul comentariilor, insa atat timp cat vorbeste strict la subiect nu avem nimic de comentat.

    Va repet: Automarket nu are nevoie de astfel de "scantei" artificiale. Ca o gluma, ma gandesc sa il angajez pe Opincariu ca pe un Stig autohton, din moment ce isca atatea discutii :)

    Come on, guys.
    5 1
  • Scuza-ma Mircea ca nu sunt la subiect,dar Opincariu ii de al vostru.Mie sincer imi place .Nu stiu la care dintre voi a fost ideea dar e de top.Si acum daca invita la comentat ,asta se poate numii ceva rau? Mircea Mester te rog mai tinel pe Opincariu pe site,chiar ne place.
    3 2
  • Acum lor da afara pe Stelica astia de la automarket. Nu stiu care dintre ei este dar era chiar ok ,comentariile erau chiar cu bun simt.Acum automarket o sa intrerupa treaba cu Stelian Opincariu.
    3 0
  • xxx666
    la noi pe cand?
    Canadienii cat si americanii sunt civilizati. 90% din ei respecta regulile de circulatie. La noi e invers.
    1 1
  • Ce Stupid !
    Numai in Canada sau in SUA cineva putea gandi asa ceva. Cu toate progresele tehnologice ale masinilor plus progresele in infrastructura (semaforizari, supravegheri video, bumpere, etc. etc.) ei vor sa elimine aproape total orice posibilitate de accident. Pai sa limiteze masinile la 5 km/h si garantez ca tot vor exista accidente. Pt. ca de-aia se si numesc asa: accidente. Sunt situatii neprevazute care duc la anumite consecinte neplacute. Asta e. Asa cum poti merge pe strada si sa-ti cada o ghinda in cap scapata de o pasare. Pai atunci la ce sa-ti mai iei masina? Cu putin efort cu bicicleta atingi aceeasi viteza.
    Iar pt. cei ce-i ridica in slavi pe cei de alta natie care respecta regulile de circulatie: le respecta pt. ca ei la randul lor sunt respectati si li se permite sa circule. Au si pe unde au si cum. Si eu le-as respecta daca as avea autostrazi si daca n-as trece prin zeci de sate ca sa ajung la orice destinatie.
    0 0
  • Prunescu
    Olteanu vitezoman
    O sa mearga el cu Passatu',cu 40 la ora cand se duce la peste la marina.La Boirneau nu se mai duce deloc,ca face zece ani. Hahahaa.
    0 2
  • Prunescu
    Olteanu'
    Sa mergi incet , ca-ti iau astia si alea doua puncte pe care le mai ai,si acolo nu merge cu Ana Vasile.Profesorul tau nu mai e acolo,asa ca slow down.
    0 3
  • Limita va fi redula la 40 km/h de la cat?
    0 1
  • dupa ce ca si 50 e prea mica acuma idiotii de occidentali vin cu moda asta noua!! ii durea capul sa lase lucrurile cum erau, cel putin alea bune, adica la 60... Vad ca armele de foc nu le interzic analfabetii, la alea nu le vin idei ca cica nu-i constitutional!!! halal civilizati! ideea asta e din categoria hai sa-i aparam pe cetateni de ei insisi ca sunt prea prosti sa o faca singuri. vezi interzisul fumatului in baruri, suprataxarea alcoolului (cand te gandesti ca barurile de aia au aparut ca sa aiba bautorii si fumatorii unde sa se intalneasca). azi maine o sa fie interzis sa circuli cu masina ca cica polueaza. cine a citit cate ceva in domeniu stie ca navele si industria sunt cele care consuma si emit CO2, masinile nici 5% din total. plus ca in realitate mai mult fac praf ca povestea ca efectul de sera si incalzitul planetei se datoreaza ciclurilor solare si nu poluarii.
    0 0
  • babane
    rolling
    exact ca in melodie...senzatie majora cu 40 la ora :)))))))))))
    1 0
  • Claudiu
    ...Canada
    Limita este de 40 kmh DOAR in cartiere rezidentiale, dar Montreal e plin de autostrazi. Si oricum fata de restul Canadei, cei din provincia Quebec sunt niste coxatori, mai mereu sar limita legala cu 10-20km, pe cand in est se merge la limita legala.
    Ca fapt divers, in provincia Ontario (posibil si Quebec) daca depasesti viteza pe autostrada cu mai mult de 50 KM/H (adica sari de 150 KM/H) politia iti ia permisul pe loc (mergi acasa pe jos), amenda imensa + CONFISCAREA masinii.
    Sa bage si in Romania lege ca peste 50 km/h depasiti iti confisca masina si sa vezi ce se cumintesc toti racerii.
    0 0
  • cineva din montreal
    limita de viteza
    sa nu uitam ca in canada e plin de autostrazi!!!!!!!avem f multe autostrazi unde limita de viteza e 100 km la ora,deci e normal ca in oras sa fie redusa viteza.si nu sunt cretini canadienii,bine ar fi sa fim si noi la fel de cretini ca ei.ce bine ne-ar fi!
    0 0
  • laSalle
    Pai sa relatez de la fata locului.Locuiesc in arondismentul LaSalle ,al Montrealului,unde de vreun an s-a coborit limita de la 50 la 40 km/ora. Nu s-a respectat nici cea de 50 niciodata,nu se prea respecta nici asta de 40.Oriunde ai fi,deja peste limita legala,tot se gasesc vitezomani cu duiumul sa te depaseasca.Din 19 august s-au pozitionat si 5 camere de radar foto care iti trimit amenda direct acasa.Cred schimba tonere in draci,la imprimantele cara tiparesc amenzile.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru