Experții avertizează: furtul de identitate ar putea fi o problemă în mașinile viitorului

de Sebastian Toma
Vineri, 28.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce hackerii au demonstrat că mașinile echipate cu sisteme multimedia avansate pot fi atacate, experții din industrie avertizează că viitoarele modele ar putea fi și mai vulnerabile la noi amenințări.

În prezent, motivația unui hacker de a ataca o mașină este pentru a răni oamenii sau a afecta companiile auto. Odată ce șoferii vor putea cumpăra lucruri când se află la volan, mașina va fi văzută ca un dispozitiv vulnerabil

Thilo Koslowski
vicepreședintele departamentului auto al companiei Gartner
Tehnologia implementată la bordul automobilelor ar putea să devină o problemă pentru consumatori dacă normele de securitate informatică utilizată de unitățile multimedia nu vor fi mai stricte, titrează Bloomberg. Potrivit experților în informatică citați de publicația americană, sistemele multimedia din ce în ce mai capabile ale mașinilor moderne ar putea deschide noi portițe pentru hackerii specializați în furtul de identitate. Experții leagă această vulnerabilitate de faptul că anumiți producători activi pe piața din SUA vor să implementeze funcții avansate de tip concierge la bordul unor modele, care să le permită șoferilor să rezerve camere de hotel și să comande mâncare direct din sistemul de comenzi vocale al autoturismului.

Studiu JD Power: şoferii apelează rar sau deloc la tehnologiile noi de pe maşinile lor

Thilo Koslowski, , estimează că 40% din mașinile noi vândute în anul 2020 le vor permite șoferilor să facă cumpărături direct de la volan. Întocmai această funcționalitate va fi vulnerabilitatea pe care o vor ataca hackerii, explică Koslowski. Vulnerabilitatea mașinilor care ar permite efectuarea de cumpărături online ar fi deschisă de momentul în care producătorii de automobile ar echipa planșele de bord cu butoane dedicate de cumpărare sau ar implementa o funcție de plată direct din mașină.

În prezent, smartphone-urile oferă protocoale de comunicare suficient de sigure pentru cumpărături online, dar experții din industrie avertizează că mașinile vor fi verigile slabe în legătura comercială și că vor fi atacate de hackeri.

Urmareste Automarket
Pe lângă hackeri, companiile bancare doresc să se implice cât mai puternic în tehnologia care le va permite șoferilor să facă cumpărături de la volan. Visa a dezvoltat deja o aplicație care să funcționeze atât pe smartphone, cât și pe bordurile mașinilor cu sisteme multimedia conectate la internet prin care șoferul să poată plăti automat carburantul alimentat la benzinărie, parcarea și restaurantele la care șoferul este servit la geamul mașinii.

Via Automotive News (înreg.) | Sursă foto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru