Extindere de gamă: Nissan ar putea lansa o maşină electrică subcompactă pe platforma lui Renault Zoe

de Daniel Popescu
Luni, 26.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan este interesată să lanseze un model electric subcompact pe platforma lui Renault Zoe prin care să completeze gama inaugurată de Leaf.

Nissan Leaf este cel mai bine vândut model electric din istorie, cu peste 200.000 de clienţi începând de la lansarea din 2010.

Constructorul japonez este însă conştient că are nevoie de o extindere a gamei şi are în vizor lansarea unui model care să genereze vânzări la fel de mari. Prin urmare, compania a identificat segmentul subcompact drept cel mai potrivit pentru următorul model electric, cu atât mai mult cu cât ar putea utiliza platforma lui Zoe a partenerilor de alianţă de la Renault. În plus, Nissan ar putea împrumuta inclusiv bateria lui Zoe, care urmează să fie îmbunătăţită pentru o autonomie de 350 de kilometri.

Urmareste Automarket
"Primii oameni care au cumpărat maşini electrice erau entuziaşti.
A doua categorie a fost reprezentată de flote. Iar a treia categorie este reprezentată de familii care au dorit ceva accesebil şi practic. Leaf este poziţionat pentru toţi aceşti clienţi şi vom continua să facem asta. Dacă ne uitam la crossovere sau la segmentul subcompact pentru următoarea maşină, acestea ar avea sens"
, spune Gareth Dunsmore, şeful diviziei de maşini electrice Nissan pentru Europa.

Un model electric înrudit cu Zoe ar permite celor de la Nissan să reducă costurile de dezvoltare şi ar ajuta Renault să lucreze la capacitate maximă la fabrica din localitatea franceză Flins. Pe termen lung, Nissan are în vedere şi lansarea unui crossover sau a unui SUV.

Via Auto Express

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Apropo de japonezi, iată ce se ȋntâmplă când ai un nivel de trai ridicat și, datorită acestui fapt, se deschid ȋn fața ta fel de fel de modalități de distracție (una dintre sursele de distracție? o surpriză pentru…Mafia) :

    www.youtube.com/watch?v=7U2BC5sOltU
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru