Extinderea continuă: Mercedes va introduce o nouă gamă de bază de modele AMG poziționate sub A 45, CLA 45 și GLA 45

de Daniel Popescu
Luni, 29.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat că va dezvolta o nouă gamă de bază pentru modelele AMG din segmentul compact, care vor fi poziționate sub actualele A 45, CLA 45 și GLA 45.

Mercedes și-a extins semnificativ gama de modele în ultimii ani, iar recent a anunțat că segmentul compact va avea 8 modele în loc de 5.

Gama va fi îmbogățită inclusiv cu o serie de modele AMG poziționate sub actualele A 45, CLA 45 și GLA 45, potrivit unui anunț oficial făcut cu ocazia Cursei de 24 de ore de la Nurburgring de la sfârșitul săptămânii trecute.

Noile modele vor fi echipate cu o gamă nouă de motoare cu 4 cilindri de 2.0 litri, iar acestea vor fi bazate pe versiunea de producție a conceptului Clasa A dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai.

"Vom completa modelele noastre de succes 45 cu două versiuni, așa cum facem în cadrul mașinilor din segmentele mai mari. Clasa A are elemente tipice AMG, așa că vă putem aștepta la asta și din partea AMG", explică Tobias Moers, șeful AMG. De asemenea, noile motoare vor fi asamblate la uzina AMG din localitatea Affalterbach.

Potrivit unor informații anterioare din presa internațională, viitoarea generație Mercedes AMG A45, care va fi lansată în 2019, va avea un motor de 2.0 litri de peste 400 de cai putere, sensibil mai puternic decât unitatea de 395 de cai putere de pe Audi RS3 Sportback.

În paralel, Mercedes pregătește și noua generație Clasa A, despre care au apărut deja informații.

Astfel, știm că noua generaţie Mercedes Clasa A va avea dimensiuni mai mari şi un spaţiu generos pentru pasagerii din spate, însă masa totală va scădea datorită utilizării aluminiului. În plus, până la sfârșitul anului 2018 va exista și un Clasa A Sedan.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru