Extinderea infrastructurii: Nissan vrea să construiască în Europa 1.000 de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice

de Petre Barac, Foto: Nissan
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan vrea să mărească numărul stațiilor de încărcare rapidă a mașinilor electrice în Europa, cu 20% în următorul an și jumătate. Astfel, compania intenționează să accelereze vânzările “electricei” Nissan Leaf, ajunsă la a doua generație.

Nissan deține în Europa o rețea de 4.600 de puncte de încărcare a mașinilor electrice. Lansarea noii generații Nissan Leaf i-a determinat pe japonezi să investească în dezvoltarea infrastructurii pentru astfel de mașini.

Constructorul vrea să înființeze 1.000 de stații de încărcare rapidă în următoarele 18 luni, cu scopul să mărească vânzările lui Nissan Leaf în Europa.

“Suntem cu cel puțin 10 ani în fața concurenței când vine vorba de mașinile electrice”, s-a lăudat șeful vânzărilor de la Nissan Europe, Paul Willcox. Ca să păstreze avansul în fața rivalilor, Nissan ar putea lansa la începutul anului 2019 un Leaf cu o autonomie și mai mare față de cei 378 de kilometri din prezent (conform standardului european NEDC).

Noua generație Nissan Leaf are un motor de 150 CP, un cuplu de 320 Nm și tehnologia e-Pedal, o pedală specială de accelerație care va putea fi utilizată și pe post de frână, dar și pentru a opri mașina pe loc, inclusiv la urcarea unei rampe.

Mașina va fi disponibilă pentru comercializare în Europa începând cu luna ianuarie 2018.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • ACE -Craiova
    In Romania de ce nu vedem cateva zeci/sute din acele MII DE STATII ELECTRICE dezvoltate de NISSAN si instalate prin Europa ?!
    Atunci cand nordicii au avut instalate multe statii electrice, pur si simplu a fost o explozie a cumpararii de masini electrice....
    VOM VEDEA UN INTERES REAL si pentru zona noastra - din partea producatorilor & guvernelor CEVA MAI REPEDE ?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru