Fabrica Mercedes in Romania sau Polonia

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 29.01.2008
Daimler studiaza posibilitatea de a construi o fabrica auto in Romania sau Polonia.

Esential

2011 este anul in care va incepe productia la viitoarea fabrica Mercedes.

Gigantul auto Daimler analizeaza optiunea de a construi o noua unitate de productie, in Romania sau in Polonia, unde ar dori sa produca modelele A si B-Klasse.

"Compania analizeaza in prezent aceste doua variante", a declarat un manager al marcii Mercedes pentru saptamanalul german Automobilwoche, anunta Mediafax.

Mercedes vrea sa finalizeze pana la finele primului trimestru sau inceputul trimestrului al doilea al acestui an, conceptul tehnic pentru noua generatie A si B-Klasse.

"Vrem sa crestem, cu noua generatie auto. In acest sens ne-am propus sa producem semnificativ mai mult decat cele 270.000-280.000 de unitati actuale", a afirmat Rainer Schmuckle, director operational la Mercedes-Benz Cars.

Planul de constructie a unei noi fabrici, in Romania sau Polonia, nu implica transferarea productiei de la unitatea din Rastatt, a mai spus Schmuckle. "Un avantaj in cazul Poloniei este legat de problemele de logistica, intrucat transportul autoturismelor catre Europa de Vest este mai usor", a spus Carol Thomas, analist la firma JD Powers pentru Europa Centrala si de Est.

Pe de alta parte, costurile cu forta de munca sunt mult mai scazute in Romania decat in Polonia.

Comentarii (16)

  • aoleu...
    Doamne ajuta sa nu o construiasca in Romania , ca s-a terminat cu reputatia Mercedes...plus ca o sa ajunga in prag de faliment , la cat fura muncitorii romani...
    1 0
  • Parca vad un motor de logan pe jafurile astea de Mercedes care o sa ii creasca performantele cu mult.
    0 1
  • mercea
    ar fii foarte bine daca ar construi o fabrica mercedes in romania. cum sa fie rau, voi nu ganditi?!
    0 0
  • "La cat fura mucitorii de romani!" Tu nu esti roman? Nu toti muncitorii romani fura! ar fi foarte bine pt economia noastra ca aceasta fabrica sa se concretizeze in Romania. Din pacate este an electoral si nu va avea nimeni timp sa se ocupe cu convingerea nemtilor si mai mult ca sigur va fi aleasa Polonia. Ai notrii conducatori au alta treaba, pomenile electorale!
    1 0
  • scuze cgc...
    asa e , nu am formulat corect scuza-ma...nu fura chiar toti muncitorii romani...dar majoritatea lor o fac...
    0 0
  • ^^^^^^^^
    doamne cat de imbecili sunteti unii !!! daka va tot e sila sa fitzi romani plecatzi dreaq din tzara asta k de-aia nu o ducem bine...
    0 0
  • AndreiRN
    Alegere
    Pai MBZ a mai lucrat in Polonia si ...... au facut modele cu probleme technice.Romania nu cred ca este suficient de "coapta" pt a produce ceva serios. Poate ..... noua generatie sa fie mai realista dar ma indoiesc. Doar imaginati-va caini comunitari prin fabrica MBZ.
    0 0
  • @kktu care a dat primu comment
    esti un cretin si un animal tampit daca spui tu asta despre oamenii tai..semenii tai..BOULEEEEEEE....esti cumva ungur? cum sa spui asa ceva. mercedes va prospera daca va face fabrica in romania. costul de productie este de peste 10 ori mai ieftin. plus ca ora de lucru in medie in romania se plateste cu 3.3 euro FRAERE!!!! tampitule care vorbesti jignitor la adresa neamului tai..tu meriti impuscat ma..sau tras in teapa de sti tu cine.
    0 1
  • of of JaJa ...
    Mai JaJa nu te mai ataca atat ca iti creste tensiunea tata...te numeri printre aia de care a zis gaby?! te-ai simtit cumva? :)) serios ma amuza imbecilitatea ta...poate o sa-ti dai si tu seama (in timp)ca in tara asta "semenii tai" cei iubiti te fura pe la spate care cum poate...Crezi ca mie imi place sa zic asta? Nu imi place dar asta e realitatea...De ce nu accepti? Iar tu faci parte din categoria cea mai periculoasa de "romanasi" : incult,analfabet,ingust la minte...DAR MANDRU in prostia sa!
    0 0
  • adrian
    pt ciupy
    Maimutoiule , nu ne e sila de tara asta (e printre cele mai frumoase...) , ne e sila de taranii ce o populeaza...asa ca tine te-ai prins nu? Iesi si tu afara o data si mai vorbim (sau poate nu-ti place lumea civilizata)...
    0 0
  • mercedes
    Cati de aici ati cumpara un Mercedes "Made in Romania" ? :-))
    0 0
  • Mercedes Romania
    Ce legatura are unde este fabricat? Totul depinde de compania mama, de directorii pe care ii pun sa se ocupe de productia alte tari, de standardele pe care le impun. Un Mercedes fabricat in Romania poate concura lejer cu unul fabricat in Germania daca modul del ucru este similar, daca se investeste in pregatirea personalului etc. Asa putem pune altfel intrebarea si anume: Cati de aici ati cumpara un preodus Mercedes, Nokia, Samsung, Sony etc produs in China? Poate nimeni, dar in final asta facem toti!
    0 0
  • johnny
    MERCEDES-BENZ, de ce nu ???
    Fratilor,si PORSCHE produce masini in Finlanda si tot se vand ca painea calda,sau ???Noi vorbim numai de romanii nostri ca fura.Firma OPEL construieste deja de cativa ani buni masini in Polonia,oare polonezii nu fura ???Problema cea mai mare este cu salariile foarte mici din romania,in Germania un muncitor castiga 2000 euro pe luna,si la asa salarii fac si calitate ptr.ca stiu ca sunt foarte bine platiti.Insa cred ca in 2011 nu vor mai gasi muncitori ptr.angajari,au plecat deja foarte multi unde se castiga mai bine,si o sa mai plece si de acum incolo.O sa invadeze chinezii si indienii romania,in cautarea unui loc de munca.
    0 0
  • mercedes
    marfa
    0 0
  • de bogdan j
    ar fi perfect...locuri de munca pt ingineri
    cretinu ala de a dat primu comment era stricat la burta cand a scris ce-a scris si as fi curios sa aflu cu care rand de ceafa a gandit cand a zis ce-a zis...asta e o mare oportunitate si sper sa se realizeze cat mai curand!!!
    0 0
  • mergem
    la furat
    la furat la mercedes ..iahuuu!! ce oportunitate .... ce ma voi nu suntetzi romani ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru