Fabrica Skoda-VW in Rusia

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 31.10.2006
O noua fabrica destina automobilelor Skoda si Volkswagen va fi construita in Rusia. Oficialii rusi impreuna cu reprezentantii Skoda si Volkswagen au semnat acordul pentru acest proiect.
German Gref, Ministrul Economiei din Rusia, presedintele Consiliului de Administratie Volkswagen, Bernd Pischetsrieder si presedintele Consiliului de Administratie Skoda Auto, Detlef Wittig, au inaugurat noua fabrica de automobile destinata modelelor Volkswagen si Skoda in Kaluga, Rusia.

Fabrica va incepe cu asamblarea modelelor Skoda si Volkswagen din 2007, iar in 2009 planul prevede ajungerea la o capacitate de 115.000 unitati.Pentru a atinge aceste obiective, partile implicate in proiect vor construi cladiri noi pentru sudura, vopsitorie, si operatiuni de asamblare, la care se vor adauga spatiile necesare pentru birouri, pe o suprafata de 400 hectare in zona periferica a orasului Kaluga.

Skoda Auto detine 37,5% din actiunile noi societati create. Detlef Wittig, presedintele Consiliului de Administratie Skoda Auto si membru al Consiliului de Conducere Volkswagen Group, a declarat: "Uzina din Rusia este o parte a planului de dezvoltare a locatiilor Skoda Auto, iar strategia de dezvoltare a afacerii include facilitati de asamblare si productie in Ucraina, Kazahstan, Bosnia, India si de anul viitor in China.
Aceste proiecte permit marcii Skoda sa utilizeze la maximum a cresterii dinamice a pietei. Alaturi de procesul de extindere a facilitatilor de fabricatie, compania va construi, treptat, o retea de centre Skoda pentru vânzarea si intretinerea automobilelor in Rusia. Obiectivul este sa vindem autovehicule de calitate si, in acelasi timp, sa oferim clientilor servicii de intretinere la standarde internationale
".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru