Face Ferrari un SUV? Doar dacă cineva îl împușcă pe Marchionne

de Bogdan Mirică
Joi, 04.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Alianței Fiat-Chrysler și președintele executiv Ferrari nici nu vrea să audă de un SUV cu logo-ul Căluțului Cabrat. Sergio Marchionne a declarat că va aexista un SUV Ferrari doar dacă îl împușcă cineva.

Chiar dacă Maserati a decis să iasă de sub tiparele tradiționale și să producă primul său SUV din istorie, din dorința de a profita de creșterea acestui segment, colegii de concern din Maranello nu vor să le calce pe urme. Prin urmare, puriștii care se temeau că Ferrari va face orice pentru bani, mai ales după plecarea lui Montezemolo, sunt liniștiți chiar de Sergio Marchionne, președintele grupului FCA și actualul CEO Ferrari.

Într-un interviu recent, acordat celor de la Bloomberg, Marchionne a fost întrebat dacă Ferrari are în plan un SUV, asemeni rivalilor de la Lamborghini. Răspunsul oficialului a fost cât se poate de tranșant: ”Doar dacă mă împușcați”.

Este o afirmație extrem de curajoasă și fermă, având în vedere că acțiunile Ferrari se tranzacționează la un preț mic, chiar dacă au fost listate recent la bursă, iar previziunile anunță o creștere a profitului mai mică în 2016.

De asemenea, Marchionne nici nu vrea să audă de rivalii din SantAgata Bolognese și al lor SUV, programat să debuteze în 2018 cu motoare turbo.

Crossover-ul ar urma să-i ajute pe italieni să își dubleze vânzările anuale și să-i apropie mai mult de Ferrari.

via msn

Comentarii (6)

  • ..... asta nu e greu :)
    un "good bullet" este 15 lei :)
    6 2
  • Claudiu
    Privind inspre Alfa si Lancia,merita impuscat :)
    5 1
  • Dar ce are domne un SUV ? Ce li se pare asa rau in treaba asta de a face un SUV. Le strica ceva bani in plus ? Lumea doreste suv. SUnt multi care nu cumpara Ferrari si au bani pt. simplu fapt ca nu au un suv in gama. Treaba lor. Ei pierd !
    5 6
  • Uratus
    Privind spre Fiat trebuie impuscat !

    ...totusi cred ca s-ar arunca in fata glontului managementul Volkswagen & co (Porsche, Lamborghini, Bentley) mai degreaba decat oricine altcineva. N-au nevoie de concurenta pe un teren unde demnitatea si coloana vertebrala lipsesc cu desavarsire.
    5 3
  • Toti oamenii vor suv ferrari.
    Scoate ferrari un suv, apoi aceeasi oameni zic "dar, vai, cum umbla astia dupa profit, gama nu mai are exclusivitate, oare o sa vedem excavator ferrari, etc, etc".
    5 3
  • inexorabil
    Logica lui Sergio pare a fi: ȋmpușcați-mă, ca să nu-i fac SUV lui Ferrari.

    Serios: până acum, l-am tot “ciuruit” (verbal) pe bietul SM, dar, de data asta, i se cuvine un buchet de flori :) Numai să n-aibă memorie scurtă mai târziu…

    Aaaaa, ȋmi amintesc de Lancia, așa că nu-l ȋmpușc, dar ȋmi iau buchetul ȋnapoi.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru