Facelift pentru circuit: VW Golf GTI TCR își schimbă înfățișarea pentru sezonul 2018 al campionatelor de turisme

de Mircea Meşter
Duminica, 03.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a rămâne coordonată estetic cu varianta GTI de stradă, varianta de circuit GTI TCR primește un facelift ușor odată cu începutul seszonului 2018.

Volkswagen a prezentat oficial primele fotografii ale unui facelift pe care îl primește cea mai sportivă variantă Golf GTI construită vreodată. Denumit oficial GTI TCR, modelul este dedicat exclusiv circuitului și este utilizat de echipele-client din competiții de turisme adaptate precum TCR International Series sau Campionatul de Anduranță VLN.

"Noul look al lui Golf GTI TCR a rezultat dintr-o colaborare foarte strânsă cu biroul de design Volkswagen. Acest lucru ne ajută să subliniem relația apropiată care există între modelul de producție și versiunea de competiție", spune Sven Smeets, directorul diviziei de motorsport a celor de la Volkswagen. 

Volkswagen Golf GTI TCR utilizează același motor turbo de 2.0 litri pe care clienții Volkswagen îl găsesc sub capota unui GTI de serie, însă acesta este modificat tehnic și urcă de la 245 CP (cât are versiunea GTI Performance) la 350 de cai putere.

Noua versiune Golf GTI TCR va fi disponibilă din luna ianuarie 2018 pentru echipele-client care își doresc să se alinieze la startul sezonului viitor cu un lineup de mașini actualizate.

În sezonul recent încheiat, Golf GTI TCR l-a ajutat pe francezul Jean-Karl Vernay să câștige titlul la piloți în TCR International Series, a câștigat categoria turismelor în VLN Endurance Championship pe Nurburgring și a reușit să se impună în variantele locale TCR Asia și TCR Iberico ale TCR International Series.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru