Facelift pentru Jaguar F-Type sau cum îl îmbunătățești pe Făt-Frumos

de Bogdan Mirică
Marti, 10.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a dezvăluit oficial faceliftul modelului F-Type, sportiva oferită în variantă coupe și cabrio. Lista modificărilor include noi detalii estetice și tehnologii îmbunătățite.

Jaguar F-Type a fost lansat pentru prima dată în anul 2012. Pentru că au trecut deja patru ani de atunci, englezii propun un facelift pentru sportiva declinată deja în două variante de caroserie, coupe și cabrio.

Schimbările estetice sunt minore, asta pentru că F-Type era deja unul dintre cele mai atrăgătoare coupe-uri ale epocii actuale. Principalele diferențe apar la nivelul blocurilor optice, care au acum o nouă semnătură LED, dar și lumini full LED. Au apărut și o mulțime de inserții cromate, dar și noi culori de caroserie: Indus Silver, Santorini Black și Yulong White. Spoilerul frontal a fost și el modificat, mai ales pe versiunea de top R. Stopurile au fost ușor redesenate, cu lămpi pe fundal negru.

Cea mai importantă modificare la interior este instalarea unor scaune noi, mult mai subțiri, construite pe o structură din aliaj de magneziu. Asta îi ajută pe englezi să reducă masa totală cu 8 kilograme. În plus, scaunele oferă acum o poziție și mai coborâtă la volan, precum și posibilitatea de a glisa cu 50 de mm mai în spate.

Lista de modificări mai include o serie de finisaje din aluminiu, dar și un nou sistem multimedia.

Este vorba despre sistemul Touch Pro, oglindit acum pe un ecran de 8 inch. Fiindcă tot a venit vorba despre tehnologie, trebuie menționat că F-Type poate fi comandat și cu un asistent de parcare automată.

Esential 400 de cai putere oferă versiunea Jaguar F-Type 400 Sport.
340 de cai putere oferă versiunea F-Sport R-Dynamic.
2012 este anul în care a debutat Jaguar F-Type.
De asemenea, clienții vor putea beneficia și de o aplicație ReRun, care a fost dezvoltată împreună cu GoPro și care poate aplica imaginii o serie de date despre forțele g, poziția accelerației, treapta de viteză și unghiul direcției. E nevoie doar ca telefonul să fie conectat la sistemul multimedia al mașinii și la GoPro. Filmulețele pot fi astfel distribuite și pe rețelele sociale.

Gama de motorizări va rămâne aceeași, însă vor apărea un nou nivel de echipare R-Dynamic și o nouă ediție specială: F-Type 400 Sport.

Jaguar F-type R-Dynamic se poziționează deasupra nivelul de bază și vine cu un motor V6 de 3.0 litri, capabil să dezvolte 340 de cai putere.

Poate fi comandat cu transmisie manuală sau automată cu opt trepte și include în pachet jante de 19 inch, detalii negre lucioase, o buză pentru spoilerul față, guri de ventilație pe capotă, praguri laterale și un deflector posterior.

Ediția specială F-Type 400 Sport beneficiază de același motor V6, însă cu 400 de cai putere. Acesta beneficiază de un sistem de frânare Super Performance (cu discuri de 380 mm pe față și 376 mm pe spate, etrieri de culoare neagră), un sistem Configurable Dynamics (care poate personaliza comportamentul accelerației, frânei, suspensiei și direcției).

Elementele estetice de personalizare includ jante de 20 de inch, embleme 400 Sport și praguri personalizate. Versiunea F-Type 400 Sport poate fi comandată în variantă coupe sau cabrio, cu tracțiune spate sau integrală.

Comentarii (1)

  • prea inalta caroseria, parca ar vrea sa imite mizeria de x6.

    totusi, f-type decapotabil imi cumpar daca castig la loto.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru