Faceliftul este contagios: Abarth 595 primește și el o față nouă, la pachet cu mai multă putere

de Bogdan Mirică
Joi, 12.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Schimbările estetice suferite de Fiat 500 au fost aplicate, într-o manieră ceva mai sportivă, și fratelui Abarth 595. Acesta beneficiază însă și de mai multă putere, versiunea de bază oferind 145 de cai putere.

După ce am văzut faceliftul lui Fiat 500, divizia de performanță Abarth a decis că e timpul să aplice modificările și pe versiunea sportivă a micului model de oraș. Pe lângă noutățile estetice deja cunoscute, timid aplicate lui Fiat 500, Abarth 595 primește ceva mai multă putere sub capotă.

În versiunea standard, motorul de 1.4 litri MultiAir va fi capabil să livreze 145 de cai putere. În versiunea Abarth 595 Turismo, lucrurile devin și mai serioase și ajung la 165 de cai putere. Versiunea de top Abarth 595 Competizione rămâne la același nivel de putere, adică 180 de cai, suficient pentru a imprima un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 6.7 secunde.

Indiferent de versiune, clienții vor primi în standard o cutie manuală cu cinci rapoarte sau una robotizată. Sub caroserie se vor ascunde acum și amortizoare noi, oferite de Koni, dar și o evacuare Record Monza, pentru versiunea Competizione.

Esential 145 de cai putere oferă noul Abarth 595.
6.7 secunde sunt suficiente pentru ca Abarth 595 Competizione să ajungă la 100 de km/h.
La nivel exterior, mica rachetă italiană primește un spoiler frontal cu prize de aer mai mari, care asigură o răcire mai bună cu 18%, un deflector posterior, jante Granturismo de 17 inch, care oferă, de asemenea, o ventilație mai bună, și mai multe culori de caroserie pentru a ajunge în total la 15.

Interiorul vine cu noi modele de tapițerie, cu alcantara și inserții din fibră de carbon, cu un volan nou și, în cazul versiunii de top, cu scaune sportive Corsa by Sabelt. Nu lipsește sistemul multimedia Uconnect, care poate fi disponibil în versiunea cu cinci sau șapte inch.

Noul Abarth 595 va ajunge pe piața europeană în luna iunie și tot atunci vor fi anunțate și prețurile.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru