Familia John Cooper Works se mărește din nou: Mini Countryman are și el versiune de performanță

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini lărgește familia sa de modele de performanță John Cooper Works. Cel mai nou membru este Countryman JCW, un crossover de performanță cu 228 de cai putere.

În ciuda diversificării gamei, MINI vrea să le demonstreze fanilor săi că nu și-a ierdut apetitul pentru modele sportive. Constructorul englez i-a dat mână liberă diviziei sale de performanță John Cooper Works, iar aceasta a dezvăluit oficial cel mai nou membru al familiei sportive: Countryman JCW.

Asemeni celorlalți membri ai familiei, noul Countryman John Cooper Works folosește un motor turbo cu patru cilindri, de 2.0 litri, capabil să ofere 228 de cai și 350 de Nm. Resursele sunt administrate cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase trepte, însă clienții pot opta și pentru una automată cu opt rapoarte.

Nu lipsește nici sistemul de tracțiune integrală, care se asigură, împreună cu suspensia mai rigidă și amortizoarele adaptive, că ținuta de drum va fi una cu pretenții sportive. Există și mai multe moduri de rulare, menite să schimbe comportamentul direcției și suspensiei.

Pentru că vorbim de un model englezesc și datele sunt comunicate în același registru: sprintul de la 0 la 97 de km/h se realizează în 6.2 secunde, iar viteza maximă ajunge la 233 de km/h.

Accelerația este mai rapidă cu aproape o secundă decât cea a versiunii Countryman Cooper S.

Esential 228 de cai putere oferă noul Mini Countryman JCW.
233 de km/h este viteza maximă la care poate ajunge Mini Countryman JCW.
Diferențele față de versiunile standard apar și la nivel estetic. Countryman JCW vine cu un kit de caroserie ușor mai agresiv, cu prize de aer mai mari, cu un sunet al evacuării ceva mai nervos și cu jante de 18 sau 19 inch. Cei mai excentrici pot opta pentru o combinație de Rebel Green cu dungi Chili Red pentru caroserie.

Interiorul beneficiază acum de scaune și volan sport, de un plafon de culoarea antracitului și de alte câteva detalii specifice diviziei JCW, inclusiv logo-uri.

Lista de tehnologii include un sistem mutimedia cu ecran de 6.5 sau 8.8 inch, cameră video pentru marșarier, navigație, faruri full LED, head-up display, recunoașterea semnelor de circulație și o mulțime de alte sisteme de siguranță.

Debutul noului Mini Countryman John Cooper Works va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Shanghai în luna aprilie.

Comentarii (2)

  • Ce stresati sunt astia sa-ti arate ca noul model e totusi diferit fata de precedentul. La BMW Welt era acum cativa ani noul Mini plin de sute de post-it-uri pe care scria ”This is new”.
    Masina asta e intr-adevar diferita in detaliu, dar per ansamblu impresia generala este ca-i aceeasi masina, dupa parerea mea. Asta pentru ca e mult prea incarcata cu briz-briz-uri. Parca-i un desen Mandala sau o fusta de tiganca.

    Plus ca arata precum vechiul X1: un break inaltat. Aceeasi politica precum Q5 si Q7, desi acolo cred ca au vrut sa se distantele se Macan si Cayenne.
    2 1
  • Subscriu - rar asa o clovnerie pe roti. :-)
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru