Familia Q va fi completă: Audi anunță completarea gamei de SUV-uri cu Q4, Q6 și Q8

de Mircea Meşter
Luni, 13.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă până acum era doar o informație cu caracter potențial - foarte ridicat, e adevărat - completarea gamei de SUV-uri Audi este de astăzi o certudine. Sursa: declarațiile CEO-ului Audi, Rupert Stadler.

Dacă analizezi gamele de SUV-uri ale constructorilor premium germani, e greu de imaginat că acum 10-12 ani acestea erau format din câte un singur model, considerat vârful ofertei prezentate de aceștia.

Cei care au prins momentele în care gama BMW, Audi și Porsche erau criticați pentru că lansează modele precum X5, Q7 sau Cayenne rețin în mod sigur era pre-SUV-uri, una în care gamele mărcilor mai sus amintite erau construite din modele dedicate în special șoselei.

EI bine, lucrurile stau complet diferit astăzi, într-o eră în care vânzările SUV-urilor cresc constant de la an la an. Gama Audi, de exemplu, conține patru SUV-uri diferite (Q2, Q3, Q5 și Q7), iar constructorul german anunță prin vocea directorului mărcii că toate cifrele "lipsă" vor fi completate în gamă de modele suplimentare.

Știm deja că Audi pregătește SUV-ul Q8, pe care l-a prezentat recent în formă de concept sport pre-serie la Salonul Auto de la Geneva (foto). Declarațiile pe care le-a făcut Rupert Stadler la Geneva în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii auto din Australia dezvăluie însă planurile Audi de a dezvolta modele suplimentare precum Q6 sau Q4, SUV-uri care vor încerca să ofere alternative sportive la gama deja existentă.

Singurul model a cărui soartă nu este încă hotărâtă este Q1, model care va mai aștepta din cauza faptului că Audi se concentrează în prima fază pe dezvoltarea gamei superioare.

"Q2 este denumit astfel pentru că am vrut să mai păstrăm o opțiune mai jos. Însă ne concentrăm pe direcția lui Q4 și pe cea a modelelor superioare acestuia", a spus Stadler, citat de GoAuto Australia.

Comentarii (2)

  • Meltenism Auto av prezinta gama completa de SUVo melteneala.
    1 5
  • @TheArrogantOne
    De ce ? E foarte bine ca aduc noi suv-uri...nu toti vor mare sau mic. Vor si mijlociu sau SAC cum o sa fie Q6 sau 8 ....
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru