Fantastic: Noul Audi R8

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.09.2006
Audi a deschis seria lansarilor de la Paris astazi dimineata, cand a prezentat presei ultima infatisare a masinii germane de lupta: R8.

Audi a prezentat oficial, dupa luni intregi de munca asidua “la secret”, ultima creatie a studiourilor de design si performanta de la Ingolstadt: modelul R8. Audi R8 va intra in vanzare pe pietele europene incepand cu prima parte a anului 2007, atat in Europa cat si in Statele Unite.

Va dispune de un V8 de 4.2 litri de 420 de cai cu un cuplu maxim de 430 Nm disponibil intre 4500 si 6000 rpm (90% din acesta este atins intre 3500 si 7600 rpm). Tractiunea integrala Quattro va fi adaptata platformei de constructie, cu motor amplasat central care deriva din cel al lui Lambo Gallardo. Interesante sunt farurile care utilizeaza tehnologia Led dar si ledurile care lumineaza motorul, facandu-l vizibil chiar si noaptea. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 4.6 secunde iar viteza maxima se cifreaza in jurul valorii de 301 km/h.

Interiorul sportiv este orientat spre confortul celui de la volan, care este “inconjurat” de consola centrala si care are in fata volanul titpic modelelor sport, cu partea inferioara plata.

Scaunele acoperite cu Alcantara se regasesc astfel chiar din dotarea de serie iar la cerere ele se pot schimba cu scaune Recaro sau cu posturi mult mai elegante, tapitate cu piele. Vor fi disponibile doua tipuri de transmisie: manuala cu sase viteze sau Audi R Tronic secventiala care dispune de comenzi in spatele volanului.

Jantele de 18 inch vin si ele in dotarea de serie, optional fiind disponibile unele de 19 inch. Tot in dotarea de baza este inclus sistemul multimedia cu monitor de 7 inch. In ceea ce prievste optionalele, lista este foarte lunga, incluzand un sistem audio Bang&Olufsen de 465W cu 12 difuzoare care adapteaza nivelul sunetului la conditiile de trafic si la viteza de rulare. Nu lipsesc insa nici senzorii si camera video posterioara care completeaza sistemul de asistare la manevrele de parcare.

Noul Audi R8 va fi fabricat la Neckarsulm intr-un numar de maxim 15 exemplare pe zi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru