Fara dummie in crash-teste

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 18.12.2006
Toyota si GM lucreaza la un proiect prin care realizarea testelor cu ajutorul manechinelor va fi inlocuita de un simulator computerizat mult mai performant.
Folosirea manechinelor in crash-teste ar putea deveni in curand istorie. Cei doi giganti auto care se lupta pentru suprematia la nivel mondial, Toyota si GM, s-au aliat in dezvoltarea unui sistem de monitorizare folosit pentru crash-teste. Sistemul prevede folosirea simularilor pe computer.

Avantajul unui astfel de sistem este ca ar da date despre efectul impactului asupra fiecarui pasager in parte, aflat in masina. De asemenea, aduce avantajul studierii a  mai multe acrosaje din diverite perspective pentru a observa slabiciunile vehiculelor. Toyota lucreaza la dezvoltarea unui simulator pentru crash-teste din 2000, dar eforturile cumulate cu cei de la GM ar da un rezultat mai bun. Cei doi producatori se asteapta sa finalizeze proiectul in 2010.

Comentarii (1)

  • uau
    deci suntem in 2011 si ei vor sa-l termine in 2010? tare ce sa zic :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru