Femeile si homosexualii, slabi la orientare

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.01.2008
Barbatii heterosexuali se descurca mult mai bine la orientare si parcari, sustine un studiu al Universitatii din Londra.

Esential

140 de voluntari de ambele sexe au sustinut testul Universitatii din Londra.

Un studiu condus de Universitatea din Londra arata ca femeile si barbatii homosexuali au un simt al directiei si al orientarii mult mai slab decat cel al barbatilor heterosexuali. Acest lucru face ca primele doua grupuri sa aiba probleme de orientare in spatiu in marile orase si sa vada manevrele de parcare ca o adevarata corvoada.

Studiul in sine a constat in doua teste pe computer: primul viza un labirint in care subiectii erau nevoiti sa se orienteze fara a avea prea multe repere, al doilea se referea la un "labirint radial", cu opt brate care porneau din acelasi punct central in care se ascundeau diferite indicii. La teste au participat 140 de voluntari iar rezultatele - pe criterii de orientare sexuala sau sex - au fost clare: femeile (incluzand aici lesbienele) si barbatii homosexuali navigheaza intr-un mod similar insa nu se ridica la nivelul de orientare sau descoperire a indiciilor la care ajung barbatii hetero. Concluziile cercetarii: orientarea sexuala afecteaza viteza cu care ne insusim informatiile dar nu si memoria legata de acel spatiu in general.

"Nu numai ca barbatii heterosexuali au inceput mai bine si mai repede testul in comparatie cu barbatii gay si cu cele doua grupuri de femei, dar si-au mentinut avantajul pe tot parcursul testului", a declarat Dr. Qazi Rahman, cel sub a carui supraveghere a avut loc studiul. "Diferentele cele mai mari s-au observat in cazul conducerii unei masini intr-un mediu fara multe indicii. Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la destinatie, facand multe erori si alegand solutii nepotrivite in multe cazuri. Barbatii, in schimb, sunt buni la utilizarea elementelor geometrice si ei decid, de exemplu, daca trebuie sa se indrepte spre sud sau spre nord. Homosexualii par sa detina un "mozaic" de aptitudini, unele derivand de la femei si altele de la barbati", a incheiat cercetatorul britanic.

Comentarii (20)

  • EXPERIMENTUL E MANARIT...
    "Fundamentalistii" ar fi trebuit sa se "descurce" mai bine la manevrele in marsarier...:)))))
    0 0
  • Gogu Steriade
    Pentru george
    Bravo!!!
    0 0
  • ....
    niste misogini!!!!!!
    0 0
  • Un priceput
    Test cu adevarat inovator
    Nu mai ramane decat sa constatam ca albii se descurca mai bine decat negrii, si ca indienii se orienteaza mai repede decat coreenii. Care este in fapt relevana testului? Ce vrea sa demonstreze? Se strang din nou argumente pentru o alta carte nazista?
    0 0
  • steve bug
    articol
    acest articol este absolut penibil atat din punctul de vedere al subiectului cat si al tehnicii "jurnalistice".
    0 0
  • Balauru
    re: de euuu, Un priceput
    Faptul ca un test arata ca exista diferente intre barbati si femei nu inseamna misoginism. Daca nu ati observat pana acum sa stiti ca exista si multe alte diferente intre oameni. Unele diferente sunt in avantajul barbatilor altele in avntajul femeilor. Comentariile voastre suna a extremism si fundamentalism. Incerecati sa intelegeti ca realitatea demonstreaza ca nu suntem egali. Problema e doar ca diferentele sa nu reprezinte un motiv de discriminare. Nu credeti ca daca toti am fi la fel lumea asta ar fi plictisitoare. Barbatii au nevoie de femei tocmai pentru ca sunt altfel decat ei, iar femeile au nevoie de barbati tot din acelasi motiv. Impreuna pot, prin complementaritatea aptitudinilor, sa faca ceea ce niciunul nu ar putea sa faca singur.
    1 0
  • alifie
    poponarii sunt cu gandul la alifie si la "ciubucuri" normal ca nu pot parca nici macar o masina, ANALizeza prea mult situatia si prefera sa bage masina in parcare cu BOTU', cu DOSU' e mai greu ... duceti-va si prescrieti-va supozitoare !!!
    0 0
  • BRAVO DOMNU GEORGE
    BUNA GLUMA, stirea asta nu ne prezinta o noutate in privinta femeilor dar cu "fundamentalistii" se poate avand in vedere ca merg mai mult cu spatele.
    0 0
  • sociolog
    relevanta
    Un test facut pe 140 de persoane nu are nici o relevanta.
    0 0
  • Inutil
    Nu este nevoie sa se faca un studiu de genul asta, toti barbatii care sunt soferi stiu cum sunt femeile la volan, au ceva probleme leg de orientare si mai ales parcari, iar in leg cu caricaturile de barbati, acei homosexuali, eu cred ca condusul prost este cea mai mica problema a lor.
    0 0
  • nenica
    in util
    uni pe aici "e" homofobi, nu-i asa ruby. Le-ai arata tu lor daca ai putea, '....
    Se pare ca testul a jignit unele cucoane de pe aic, foarte amuzant.
    Acu asta e ce sa facem doamnelor. Oricum testul nu vorbeste de condus cat mai degraba de parcare.
    Asta e un esantion standard pentru acest gen de teste iar rezultatele nu sunt litera de lege dar furnizeaza informatii importante, multe din ele folosite in industria auto pentru perfectionarea automobilelor.
    0 0
  • pana la urma
    poate are vreo importanta testosteronu in afectarea anumitor zone din creier responsabile cu pozitionarea in spatiu.
    ca femeile sunt o catastrofa in trafic, se stie, sa fim seriosi. insa nu e un lucru universal valabil. sunt femei care conduc mult mai bine decat multi barbati, poate femeile mai tupeiste, mai.. "fara frica" de "fier". din cate am intalnit eu personal, sincer, 1 singura era adevarata soferita, poate chiar 2. dar ele reprezentau cam 15% din "total" (eu am stat in dreapta, masina lor). restul.. credeau ca oglinda retrovizoare foloseste pt a se machia, sau cele care stiu legi, se asigura, circula regulamentar.. se gaseste cate una sa mearga cu 20kmh.. pt ca are ea tocuri cui si ii e frica sa apese acceleratia prea tare.. sa nu cumva sa se "rupa" incaltamintea. =)).
    insa barbatii... ohoo, exemple multe.. sunt mai multi ca numar si ai de unde sa alegi.. multi "prosti" intalnesti circuland zi de zi prin bucuresti, eu circul cam 200km pe zi. daca toti ar fi gay, inseamna ca undeva la 25% din barbatii din bucuresti.. sunt gay ?
    au pustanii americani o vorba.. cand nu le place un lucru.. sau dezaproba ceva.. "ugh, it`s gay!!" sau sec "gay :| ". poate incepe si la noi folosirea acestei expresii..:))
    0 0
  • re lui S
    de fapt vorba aia cu "GAY:|" ii deja folostia de o mica parte din lumea mai tanara :)) myself included ;)) cat despre articol, confirma inca odata ceea ce se stia...putin fara rost
    0 0
  • aiurea
    In primul rand ii dau dreptate lui sociolog, testul s-a facut pe numa 140 de persoane.Oricine care stie putina statistica ar zice ca asta ii munca fluturatica.Daca ar fi fost facut testul cu scopul perfectionarii industriei auto , nenica ,atunci era o actiune mai vasta, cu mai multi candidati.Sa fim seriosi, nu cred ca cei de la BMW sau chiar englezii o sa i-au ceva masuri doar pentru ca la astia din universitate le-a iesit concluzia ca femeile si homosexualii au probleme cu parcarea.Si totusi nu cred ca toate femeile au problema asta, cunosc niste soferite destul de pricepute.De barbatii homo nu am ce comenta.
    0 0
  • Irelevant
    Desi studiul are o concluzie aproape de ce stie mai toata lumea care e activa in trafic nu mi se pare relevant. 1) Prea putine persoane. 2) a fost un test pe calculator. Se prea poate ca orele suplimentare de Counter Strike, Quake si Unreal sa fi contat mai mult la dezlegarea labirintului pe calculator. 3) a fost test de universitate, probabil fara multe fonduri. cine stie cum au fost alesi subiectii. dc. au venit doar studentii care aveau liber in ziua aia nu prea mi se pare ca s-a obtinut un esantion reprezentativ.
    Asa ca are doar valoare de divertisment!
    0 0
  • hell-fire
    amuzant
    testul poate fi relevant pentru vatican, luxemburg si alte state uriase ca acestea. Iar in ceea ce priveste cum se descurca femeile si barbatii la volan totul este o poveste, penca mai intai iti tre cam 100.000 de km parcursi si porma poti sa spui ca sti sa conduci catusi de cat si ai ceva reflexe formate pana atuci este lamaist sau cu lamaie in geam
    0 0
  • frenchbusines
    lol
    oricum testul asta ai fost facut in anglia, daca se fac test din asta in romania sa ajungem la conculusia ca 80% din romanii nu stii sa conduc de loc, barbati rad de cum se parcease femeile , hai sa fim realist, nici femeie si nici barbati nu stii sa se parcease in romania, mergeti un pic in germania sa va dau seama ce insemnease sa se parcease cu adevarul, si oricum femeile are mult mai putin acident pe drum, de asta in mult tara femeile platesc asigurare mai ieftin ca barbati , ma scuzat pentru romanestul meu , nu sunt romani, o zi buna
    0 0
  • florentin
    adevarat
    acest test releva realitatea...
    0 0
  • Ce aveti voi cu noi?
    Ce aveti cu oamenii gay? Nu mi se pare normal sa criticati atat de mult si aiurea? Eu ma descurc foarte bine si la parcarea laterala si cu fata, spatele e preferata mea.
    0 0
  • Marian
    si eu sunt heterosexual si am o parer buna despre acest test
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru