Ferrari 458 Italia, rechemat în service pentru că portbagajul nu se deschide din interior

de Bogdan Mirică
Marti, 23.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat că va rechema în service peste 3000 de exemplare 458 Italia pentru că normele de siguranţă din SUA cer ca portbagajul să se deschidă şi din interior.

Ferrari se pregăteşte de cel mai mare recall din istorie. Şi nu este vorba despre misterul incendierilor cu care ne-am obişnuit şi despre care am mai scris în trecut. Este vorba despre o eroare de proiectare, semnalată de organizaţia de siguranţă NHTSA pe piaţa din Statele Unite.

Mai exact, Ferrari va fi nevoit să recheme în service 3082 de maşini doar pentru a repara deschiderea din interior a portbagajului. Legile de siguranţă americane prevăd obligativitatea deschiderii portbagajului şi din interior. Sună ciudat, dar norma de siguranţă vrea să prevină blocarea cuiva în portbagaj şi decesul prin asfixiere.

Legislaţia din SUA prevede instalarea unui mâner care să permită deschiderea portbagajului de cineva blocat în interior. În cazul lui Ferrari 458 Italia, modelul vizat, lucrurile se complică, având în vedere că motorul este amplasat central, iar portbagajul este în partea din faţă.

Esential 230 de litri este capacitatea oferită de portbagajul lui 458 Italia.
3082 de unităţi 458 Italia vor fi rechemate în service.
În prezent, acesta se deschide în două trepte, ca şi capota motorului de la automobile convenţionale.
Totuşi, nu există o soluţie de eliberare în cazul unei blocări în interior. Blocare dificilă chiar şi pentru copii, având în vedere că portbagajul lui 458 Italia are o capacitate de numai 230 de litri şi o configuraţie în care este destul de greu să încapi.

Chiar şi în aceste condiţii, Ferrari a acceptat să facă recall-ul şi promite că va introduce deschidere pentru portbagaj şi din interior. Vizată de acest recall, pe lângă 458 Italia Coupe, este şi varianta Spider a supercarului de 570 de cai putere.

via cnn

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru