Ferrari 599 GTB Hybrid Concept ar putea debuta la Geneva in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.12.2009
Tendinta mondiala de a dezvolta tehnologii ecologice vine si la Ferrari, care ar putea prezenta conceptul unui 599 GTB hibrid la Salonul Auto de la Geneva din 2010.

Potrivit italienilor de la Quattroruote, Ferrari ar putea prezenta conceptul unei versiuni hibride a lui 599GTB la Salonul Auto de la Geneva din 2010. Primul hibrid de la Ferrari ar urma astfel tendinta ecologica a tuturor producatorilor de automobile din lume, inclusiv a constructorilor de supercar-uri. Versiunea hibrida a lui 599 GTB va avea un consum de carburant redus cu aproximativ 35%, realizand un consum mediu de circa 17 litri la 100 de kilometri.

Sistemul hibrid al lui Ferrari 599 GTB va fi similar cu cel al altor modele de acest gen si va utiliza baterii litiu-ion. Atat motorul electric, cat si bateriile vor fi amplasate in preajma puntii spate, iar motorul electric va fi cuplat la transmisia lui 599GTB. Acest lucru va permite implementarea unui sistem de regenerare al energiei cinetice pierdute in mod normal la franare, care va functiona intr-un mod similar cu KERS-ul din Formula 1, oferind un surplus de putere pentru o perioada scurta de timp.

Pe langa sistemul hibrid, Ferrari 599 GTB va primi si un sistem start-stop, premiera pentru un model al scuderiei din Maranello. Sistemul start-stop implementat pe 599 GTB ar trebui sa reduca semnificativ consumul de carburant si emisiile unitatii V12 a acestui model indeosebi in peisajul urban, lucru care ii va ajuta pe italieni sa reduca amprenta de carbon a marcii.

Via | WorldCarFans

Comentarii (2)

  • bozzo26
    consum mediu 17 litrii:O:O:O:O...un ... de masina.
    1 4
  • hm
    @Bozzo26

    ce conteaza la o astfel de masina consumul. Banuiesc ca ai passat 1.9 sau clio 1.5 Dci.

    La multi ani !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru