Ferrari blochează producţia supercarului Lancia Stratos

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Deşi Lancia Stratos a fost promisă publicului într-un număr redus de exemplare, proiectul ar putea să fie abandonat din cauza celor de la Ferrari, care pun piedici procesului de producţie.

Deşi a fost creată într-un exemplar unic, destinat colecţionarului german Michael Stoschek, Lancia Stratos şi-a atras suficient de mulţi adepţi pentru a putea fi produs într-o serie extinsă. Oficialii au decis să exploateze la maxim valul de simpatie pe care l-a atras renaşterea modelului legendar şi au promis o serie limitată a Stratos-ului contemporan.

Planurile au fost date însă peste cap, iar lansarea lui Stratos ar putea fi amânată sau chiar abandonată. Potrivit unor informaţii neoficiale, de vină ar putea fi chiar italienii de la Ferrari, care se opun producţiei unei serii limitate, deşi însuşi Montezemolo s-a arătat deosebit de încântat de performanţele modelului pe circuit. Mai mult decât atât, la începutul proiectului, Ferrari şi-a dat acordul pentru folosirea vechiului 430 Scuderia în dezvoltarea noului Stratos, mai mulţi ingineri italieni implicându-se în procesul de creaţie.

Cu toate acestea, intenţiile Ferrari s-au concentrat asupra unui singur exemplar, dedicat lui Stoschek şi nu unei producţii de masă, fie ea şi în număr limitat.

Noul Lancia Stratos se loveşte astfel de reticenţa Ferrari, dar şi de reacţia negativă a unui partener important ca Pinifarina, care nu mai poate furniza componente mecanice pentru alte 40 de exemplare ale noului Stratos.

Creatorii supercarului se gândesc să apeleze la ajutorul altor furnizori, care să nu aibă legături cu Ferrari, însă şansele de reuşită ale acestui proiect sunt puse sub semnul întrebării. 

via | motori

Comentarii (4)

  • mda.......
    mi se pare mie sau Ferrari se teme de ceva??????
    22 4
  • Daewoo
    masina arata demential!
    14 4
  • :)
    Nu stiu ce sa zic,asa mi se pare si mie din acest articol,Ferrari se teme de modelul asta.

    Nu stiu la ce s-or gandi.Oricum nu vad de ce s-ar teme de Lancia deoarece sunt din acelasi grup,Fiat,deci ar creste profiturile iar compania,Fiat,nu ar avea decat de castigat din aceasta afacere.Teoretic.

    Oricum,e interesant modelul,daca te uiti din profil zici ca-i vreo ruda de-a lui GT-R.
    5 3
  • schumi
    ...
    E absolut normal ca Ferrari sa nu doreasca sa-si comercializeze tehnologiile sub un alt nume. Nici Porsche nu cred ca ar dori sa se vanda un 911 in haine de Audi.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru