Ferrari dezvoltă o nouă platformă pentru viitoarele sale modele cu "caracteristici masă-performanţe remarcabile"

de Daniel Popescu
Joi, 28.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari dezvoltă o platformă cu 15% mai uşoară şi cu îmbunătăţiri de 20% la diverse elemente pentru viitoarele sale modele, care vor beneficia de "caractistici masa-performanţe remarcabile".

Ferrari a anunţat că viitoarele modele pe care le va dezvoltă se vor baza pe o nouă platformă care este realizată împreună cu Altair Product Design, unul dintre principalii parteneri ai Căluţului Cabrat din ultimii 10 ani.

Altiar este o companie software care va contribui prin inovaţii în dezvoltarea designului digital, iar primele efecte sunt deja resimţite. Astfel, noua platformă dezvoltată în parteneriat cu Ferrari va fi cu 15% mai uşoară şi va îmbunătăţi cu 20% anumite caracteristici precum rezistenţa la accidente, nivelul de zgomot sau vibraţiile.

Urmareste Automarket
Pentru moment, Ferrari nu a dezvăluit alte caracteristici tehnice ale viitoarei platforme, însă oficialii Altair afirmă că aceasta va beneficia de un raport masă - performanţe spectaculos. "Îmi place arhitectură, are o natură organică cu o structură fluidă între secţiuni.
Este vorba despre o optimizare structurală care are ca rezultat caracteristici masa - performanţe remarcabile"
, spune Royston Jones, şeful departamentului tehnic al Altair.

De asemenea, Ferrari nu a dezvăluit care vor fi primele modele construite pe noua platformă şi nici detalii despre anul în care acestea vor apărea pe piaţă.

Via Automotive News, Altair

Comentarii (2)

  • era si timpul! pacat ca nu pot face cu 50% mai usoara, fara diferente de pret.
    asa ar fi normal pt o masina sport in deceniul asta.
    1 0
  • @Seat
    Cu 50 % ? Asta ar insemna sa ti-o ia vantul....
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru