Ferrari F40 stabilește un nou record de vânzare la licitație: 1.2 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Luni, 10.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari F40 începe să devină unul dintre cele mai căutate modele ale constructorului italian. Supercarul legendar s-a vândut recent, în cadrul unei licitații, pentru suma de aproape 1.2 milioane de euro.

Urmareste Automarket
Văzut întotdeauna ca ultima mașină pe care Enzo Ferrari și-a pus semnătura, legendarul F40 a devenit unul dintre cele mai căutate supercaruri clasice. Prin urmare, și prețul cu care poate fi achiziționat un asemenea model a crescut considerabil în ultima perioadă.

O casă de licitații a înregistrat recent un nou preț record plătit pentru Ferrari F40.

Exemplarul, produs în anul 1992, a reușit să atragă 1.12 milioane de euro, cea mai mare valoare plătită pentru un F40.

Mașina a avut un singur proprietar din 1992 și până în prezent, o familie italiană, care a achiziționat-o chiar la ieșirea de pe linia de producție. Noul proprietar este un om de afaceri german, care a dorit să rămână anonim.

Esential 1.12 milioane de euro s-au plătit pentru exclusivistul F40.
Introdus pe piață în anul 1987, pentru a celebra 40 de ani de la înființarea companiei, Ferrari F40 a fost produs într-un număr limitat de exemplar, adică doar 1315 unități. Nu e de mirare că în momentul lansării era cel mai puternic, mai rapid și mai scump Ferrari din lume, propulsat de un motor V8 turbo, de 478 de cai putere.

Comentarii (5)

  • Scorpionul_negru
    Nu mi-a placut niciodata acest Ferrari. Nu contest calitatile tehnice de exceptie. Dar ca design nu ma atrage cu nimic. In schimb F50 da ! E masina mea preferata.
    3 6
  • cristi
    Superba masina ! am vazut in Cluj.
    6 1
  • Tin minte ca l-am vazut de vanzare in Singen/Germania in 2010 mai, costa in jur de 400.000 EURO atunci. 1.200.000 EURO acum, pfuai ce investitie era. Unele masini aduc mai multi bani decat orice alta investitie.
    7 1
  • Cred ca cei dispusi sa plateasca pt ea atata banaret o privesc mai mult ca o investitie decat sa plateasca atat doar din pura pasiune, in contextul in care in economia aceasta de piata este foarte dificil chiar sa mentii capitalul castigat - valutele se pot devaloriza, pretul aurului variaza si el, etc.

    Si atunci unii bogatani au inventat aceste "valori" de genul tablouri, bijuterii, mai nou masini de colectie pt. asi "pune la racoare" bogatiile acumulate
    5 0
  • Cu banii aia mai bine imi cumpar un Bugatti second din prima serie cel ami accesibil si e masina nu jucarie ca asta !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru