Ferrari F70, urmaşul lui Enzo, ar putea fi lansat la Detroit

de Sebastian Toma
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari ar putea lansa noul F70 la Salonul Auto de la Detroit. Modelul are o caroserie din fibră de carbon şi va dezvolta aproximativ 900 CP.

Esential 730 CP dezvoltă motorul V12 care va fi acompaniat de un sistem HY-KERS pentru viitorul Ferrari F70.
Ferrari F70, modelul prefigurat la Salonul Auto de la Paris, ar putea debuta în versiunea de serie la Salonul Auto de la Detroit. Potrivit Inside Line, succesorul lui Enzo va dezvolta aproximativ 900 CP şi va avea motor central, caroserie din fibră de carbon şi sistem KERS inspirat din Formula 1. Dezvelirea ar putea avea loc în luna ianuarie a anului viitor, spun americanii citând surse din cadrul mărcii din Maranello, dar această informaţie nu a fost confirmată încă pe canalele oficiale. Pe lângă sistemul hibrid preluat din Formula 1, modelul are şi o caroserie din fibră de carbon realizată prin tehnici speciale de construcţie, care îi oferă o masă mai redusă.

Caroseria din fibră de carbon a lui Ferrari F70 a fost prezentată deja la Paris şi este cu 20% mai uşoară decât cea a lui Enzo.

Însă, rigiditatea torsională a caroseriei a crescut cu 27%, alături de o creştere de 22% a rigidităţii elementelor transversale. Toate aceste modificări sunt realizate pentru a asigura o masă apropiată de cea a lui Enzo, situaţie care apare din cauza sistemului hibrid, care va adăuga aproape 200 de kilograme.

Urmareste Automarket
Motorizarea viitorului Ferrari F70 este un V12 de 6.3 litri care a debutat pe F12Berlinetta.
Motorul oferă 730 CP în versiunea standard, dar sunt şanse ca italienii să-i aplice câteva modificări pentru a stoarce mai mulţi cai putere. Pe lângă acest propulsor, F70 va avea şi sistemul HY-JERS, care îi va furniza peste 120 CP, ceea ce va ridica nivelul total al puterii la aproximativ 900 CP. Împreună cu transmisia cu şapte trepte şi două ambreiaje, modelul va fi capabil de reprize surprinzătoare şi de o economie de carburant remarcabilă pentru un supercar.

Via Insideline

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru