FIA lansează un scurt metraj de siguranță rutieră alături de Luc Besson: Salvați Copiii!

de Sebastian Toma
Joi, 08.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA vrea să tragă un semnal de alarmă în materie de siguranță rutieră și să prevină cele 500 de decese zilnice ale copiiilor pe șoselele lumii.

Esential 500 de copii pe zi își pierd viața în accidente rutiere, estimează OMS.
Federația Internațională a Automobilului vrea să salveze viațile copiiilor de pretutindeni, care sunt puși în pericol în fiecare zi, la traversarea străzii. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, 500 de copii își pierd viața în fiecare zi pe fondul accidentelor rutiere. Jean Todt, Președintele FIA și delegat ONU pentru Siguranța Rutieră, a apelat la regizorul Luc Besson pentru a livra un mesaj vizual puternic, prin care adulții (în special șoferii) să înțeleagă riscurile la care se supun copiii când traversează. De fiecare dată când trec strada. 

Scurtmetrajul regizat de Luc Besson, omul responsabil pentru seriile Nikita, Leon, The Fifth Element, Taxi și Taken, a fost filmat în Africa de Sud și în Paris. Fie că vorbim despre lipsa infrastructurii rutiere care să asigure siguranță pentru pietoni, cum este în Africa (și în unele locuri din România) sau de traficul aglomerat al Parisului (cum avem și în România), copiii care traversează își riscă viața.

Urmareste Automarket
Potrivit OMS, accidentele rutiere sunt cauza numărul unu a deceselor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani. Fără o intervenție fermă și imediată, ar putea deveni cauza numarul unu a deceselor copiiilor cu vârstele cuprinse între 5 și 14 ani, estimează Jean Todt.
Scurtmetrajul lui Luc Besson face parte din campania lansată cu cea de-a treia Săptămână ONU a Siguranței Rutiere concentrată pe siguranța copiiilor (4-10 mai 2015).

Realizatorii campaniei vor să-i invite pe toți cei care au văzut clipul să semneze o petiție online, care să le ceară guvernanților din lumea întreagă să ia măsuri de protecție a siguranței copiiilor pe șosele. Distribuirea scurtmetrajului este încurajată, iar clipul a fost tradus în 10 limbi, de la engleză și arabă, până la japoneză și rusă.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru