Fiat 500 e Masina Anului in Europa!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.11.2007
Cel mai important premiu european, Car of The Year (Masina Anului), a fost castigat de Fiat 500. Anuntul oficial va fi facut doar luni.

Esential

32 de modele au intrat initial in cursa pentru premiul Car of The Year 2008
7 este numarul finalistilor dintre care a fost ales Fiat 500.

Desi nu este inca oficial, anuntul definitiv urmand sa fie publicat doar luni, presa italiana de astazi anunta cu surle si trambite: Fiat 500 a castigat titlul Masina Anului 2008, devansand ceilalti finalisti in voturile juriului format din 58 de jurnalisti europeni. Italienii anunta vestea bazandu-se pe informatii interne si pe faptul ca in Torino au inceput deja pregatirile pentru sarbatorirea noii Masini a Anului.

Modelele pe care Fiat 500 le-a batut in finala concursului sunt Ford Mondeo, Kia cee'd, Mazda2, Mercedes C-Klasse, Nissan Qashqai si Peugeot 308. Cinquecento nu se afla la primul premiu international, reusind sa isi adjudece de curand titlurile "Cea mai frumoasa masina din lume" si "EuoCarBody".

Automarket va va oferi luni mai multe detalii despre premiu, despre castigatorul acestuia si despre locurile celorlalti finalisti.

Comentarii (42)

  • robby_g
    e urata rau..dar trebuie sa ne conformam situatiei, drumurile sunt tot mai aglomerate iar masinile mici sunt mai practice..o sa ajungem sa mergem cu masini cat custile cainilor..dar....asta e.. :( :(
    0 0
  • romania
    Juriul a fost format numai din italieni?
    Sunt curios daca in Romania cineva voteaza pentru Fiat.
    0 1
  • Cosmin
    URA!
    Daca asta e masina urata rau, inseamna ca traim intr-o lume ciudata...
    Ma bucur sincer ca a castigat, pentru ca este o masina excelent realizata, este continuarea unei legende, intr-o abordare moderna foarte reusita.
    Bravo FIAT!
    0 0
  • juriului format din 58 de jurnalisti europeni.

    Kia cee'd, merita
    0 0
  • Bravo lor.
    ...ca au reusit sa convinga.
    E greu totusi de crezut ca poate fi superioara ca impact pe piata unei masini de segment B, dar Fiat e abonat la premiul asta de multi ani.

    Halal integrare. In Romania 500 nu e nici macar finalista (normal sa fie asa, pentru piata asta 500 nu are o atat de mare relevanta).

    Astept cu nerbadare premiul omolog romanesc.Ar fi totusi prea mult sa iasa tot un Fiat.
    0 0
  • Sylver
    Ceed merita?:))
    Ceed merita ce? masina anului? pt ce anume? designul anost si lipsit de originalitate? Are exact aceeasi linii si muchii ca si vechea corolla. Doar partea hayonului altfel construita.
    0 0
  • ...simteam nevoia sa zic ceva
    pai..nu imi pera place..dar..wtf :-j

    asta e :p
    0 0
  • robby_g
    hai frate...Cosmin u consideri k asta e masina care merita premiul???gusturile nu se discuta, dar...nu vad ce ti-ar putea placea la ea..arata exact k o buburuza..eu am 1.70 si 70kg dar nu m-as vedea conducand masinutza aia..dak ar fi concurat la "Cea mai practica masina" probabil al fi inteles dar..si nici macar nu e o masina fiabila..parerea mea..POLO ar s-ar incadra perfect la premiul asta..dar eu nu fac parte din juriu, deci..parerea mea nu prea conteaza! :D
    0 0
  • silvius
    De urata e urata, nimeni nu spune altceva, dar:

    Daca pentru romani Italia = su..ks, iar Fiat este made in Italy, rezulta Fiat = s..ks :):):)
    Prin urmare lasa-ne fiat, lasa-ne LOL
    0 0
  • iar comentati ma...
    voi ce naiba aveti cu masina asta? poate intalniti odata un 500 Abarth si va afuma, o sa incepeti sa plangeti si apoi o sa laudati masina. nu vad ce e asa urat la masina asta si motorizarile fac fata. nu cred ca gasesti pe polo motoare asa satisfacatoare ca pe fiat 500. masinile astea nu se pot compara, 500 poate baga in buzunar un polo, in buzunarul ala mic unde imi tin bricheta sau prezervativul....
    0 0
  • BRAVO FIAT !!!
    Sunt fun masini germane si apreciez eforturile italienilor de la Fiat.
    0 0
  • si daca nu iese :)
    @cata: de fapt din buzunarul ala se scoate 500!
    citat:"vestea bazandu-se pe informatii interne si pe faptul ca in Torino au inceput deja pregatirile pentru sarbatorirea noii Masini a Anului"
    SI DACA NU IESE MASINA ANULUI?! nu-i nimic se varsa materialele propagandistice in campania electorala, se pune cate un 500 in loc de roata la mondeo :) este atat de versatila! de fapt de asta cred ca a fost aleasa masina anului: daca cumperi doua le poti folosi ca patine cu rotile!
    0 0
  • Iulian
    Italiene...
    Cineva spunea odata ca a avea o Alfa Romeo e ca si cum ai avea o bomba sexy, dansatoare la bara. Nu conteaza ca e proasta, lumea tot te va invidia. In ultimul timp, se pare ca Fiat a inceput sa faca masini bune. Bravo lor! Iar despre designul Fiat 500, tot respectul! Nu am vazut inca asa o reeditare reusita si actualizata!
    0 0
  • s-a uitat vreunul dintre voi macar de curiozitate la dimensiuni inainte sa spuna ca-i cat o ...de furnica? E un pic mai mare decat un Clio.
    0 0
  • dragosh83
    dragutza
    dragutza masina
    dar totusi nu cred ca merita premiul
    parerea mea ;)
    0 0
  • Nimic
    Kia , Peugeot , astia ar fi fost , dupa parerea mea.......................
    0 0
  • Danutzky
    dao drq de treaba
    nu e posibil asa ceva :| kia cee'd e o masina absoul bestiala... ce e gluma asta pe patru roti? cosmin... sincer cred k esti gay...
    0 0
  • robby_g
    masinutza aia i-as lua-o cadou varului meu sa o bage la lego.. :))
    0 0
  • triplux
    ce masina anului in europa
    Pt a fi masina anului in euripa ar trebui sa se astepte rezultatele acestui premiu din toate statele europene si in functie de asta sa se aleage masina anului in europa dar asa vin 58 de de ciumpalaci sa spuna europei care e cea mai frumoasa masina din europa.
    PS: Imi place masina dar nu si modul cum sunt alese aceste masini,asta e manipulare pe fata.
    0 0
  • felicitari
    Bravo lor ce ma antristeaza e ca nu a fost loganu masina anului :))))
    0 0
  • bogdan
    fiat
    se vede ca amjoritatea dintre voi sunteti niste cretini
    va amintiti oare cum a fost primt 500 inca de la lansare toata lumea era incantata de model cei de la fiat nu mai faceu fata cu comenzile
    asa ca masinuta asta a castigat pe tot meritul
    0 0
  • FIAT 500 e legenda, ar trebui sa fie masina secolului in europa!!!!!!!!!

    Kia e corean, ce draq sa caute in europa!
    0 0
  • Daca vechiul are vreun merit, pai este strict al lui, nu al noului 500 care banuiesc ca este lafel de prost ca majoritatea fiaturilor. Cei atrasi de masinile italiene nu ar trebui sa se simta frustrati de faptul ca cele germane sunt cu mult peste...
    0 0
  • penibil ...
    ce vedeti oameni buni la masina asta ? este urata, este mica si inghesuita ... un model mult mai practic era kia cee'd dar ce sa-i faci in ziua de azi nu poti sa concurezi cinstit ... sunt multe interese la mijloc ... pacat
    0 0
  • cee'd
    Si ce importanta are daca Kia nu e marca din Koreea?? Se voteaza cea mai buna masina din Europa nu cea mai buna masina produsa de o companie din Europa.
    Chiar daca ar fi asa, cee'd -ul e produs in EU (Zilina)
    0 0
  • cee'd
    am uitat sa mai spun ceva Felix:poate e adevarat si Fiat e masina secolului; insa secolului trecut!
    0 0
  • french man
    vai
    pentru majoritat din roman, o masina buna trebuie sa fi mercedes, sa ai cel putin 5 metri , daca se poate 300 de cai cu un motor de 1 litru (sunt scump asigurare) si consum de 4 litri de motorina,
    0 0
  • lucian
    masina mica pret mare
    poate nu stiti k matchboxul asta costa 10.000EU
    pote k ziaristi au fost intr-o versiune mai mare,eu am stat intr-una si am avut loc pina nu am inchis usa!!
    0 0
  • hot roads
    O chiftea
    Aceasta chiftea la care cei 58 de ciumeti ii spun masina anului 2008 :))) nu e altceva decat o incercare a grupului fiat de a se resuscita din caderea libera in care este de niste ani buni. Si fac aceeasi greseala pe care eu facut-o VW cu Beetle. Eu as paria pe insuccesul acestui fiat 500, nu cred ca-l va absorbi piata atat de tare. Nu am inteles de ce nu a ajuns in finala si noua Mazda 6, care dupa umila mea parere da clasa multor abureli europene pe care incearca jurnalistii lu' peshte sa ni le arunce in ochi. Se pare ca fiatul plateste bine daca 58 de hapciupalitici au vazut aceasta "masina" ca fiind frumoasa...:)):)):))
    0 0
  • The 500 has enjoyed phenomenal sales success so far. Within 3 weeks of the 500's launch the entire years production of 58,000 had been sold out. To date, Fiat has received more than 80,000 orders for the 500. 40,000 have been sold. The really amazing factor in this is that the Fiat 500 isn't available yet in a lot of major markets. While Italy obviously has been the 500's main market, (This October 9,000 have been sold in Italy, making it the 3rd bestselling car there) the 500 is gaining a strong following in many countries. Fiat France had received more than 10,000 orders by the end of October. With Fiat planning to release the 500 in Japan, the UK and Ireland among others, demand is likely to increase further . To cope with this demand Fiat has announced that production has been increased to 200,000 in 2008. It seems likely that demand will still outstrip supply though, Fiat UK have already received more than 6,000 pre-orders for the 500 despite the fact that the 500 isn't to be launched until February. By 2010 production (including the new Abarth, cabriolet and estate versions) is likely to break the 350,000 barrier
    0 0
  • farmecul trecutului
    Cand eram eu mic, acum s-ar putea sa spuneti ca sunt batran, nu ma supar, acest 500, dar mai degraba seamana cu un 600, avea un farmec deosebit. Circulatia era rara fapt care nu necesita o siguranta deosebita. Acum masina mare are avantajul fierului. Cautati sa vedeti cum arata Citroen DS21, si acum ar fi bine primit pe piata, dar cu ceva stilizari. Dragi mei, nu va mai repeziti uni la altii, toti aveti dreptul la o parere dar ea ramane scrisa si cateodata zgarie monitorul.
    0 0
  • Wrong!
    E o prostie!!!! cum sa fie chestia asta mica si cu numai 2 usi masina anului 2008!!!????In comparatie cu celelalte concurente chiar e cea mai proasta alegere.Poate juriul o fi fost numai din macaronari sau se vede ca jurnalistii din juriu n-au simtul realitatii.Rusine!
    0 0
  • Moaaaamaaa bogatanilor!
    La cum ati scris referitor la articolul asta... s-ar zice ca toti aveti numai Bugatti-uri, dar sunt convinsa ca 80% sunteti ITB-isti :)). Deci mai lasati fitzele, ca v-ar conveni un Fiat 500 care consuma f putin, si care e mic si se strecoara f usor, decat masinile de RATB in care va inghesuiti pe scara. Si apropo... pentru unii... Fiat-ul 500 este f incapator... Asta pentru cei care s-au trezit sa vorbeasca fara sa testeze inainte.
    0 0
  • merita
    premiul acesta s-a acordat in baza faptului ca anul 2008 va fi probabil cel mai aglomerat dpdv al masinilor. se merge pe alegerea unei masini mici, incapatoare, confortabile cu consum mic. acestea sunt criteriile dupa care aceasta maisna a fost aleasa ca sa "preferata". se merge pe cat mai mic, cat mai economic dar in acelasi timp cat mai confortabil. se pare ca 500-le indeplineste aceste conditii.
    0 0
  • Aaragon
    E pentru breloc la chei? :)
    0 0
  • frate maisna asta a aparut acum 2 luni de unde stiu ei cat e de fiabila etc???/votul se bazeaza pe voturi on-line deci s**ks!
    0 0
  • Daniel
    Totusi
    Hai sa vedem si adevarul, concurenta este din ce in ce mai apriga, nimeni nu-si mai permite sa faca prostii! ar fi bine sa se cunoasca si criteriile care se iau in calcul! totusi este o anumita formatiune de masini si capacitate! e mult mai multe lume saraca in lume decit cei care isi permit masini scumpe sau foarte scumpe sau de lux, sau exagerat de scumpe... masini trebuie facute pentru toti!
    0 0
  • adry2486
    masina anului-New Fiesta
    dupa parerea mea Ford Fiesta sau Mondeo trebuia sa iasa masina anului!!!Oricum nu se compara cu stiftul ala de Fiat 500.Cand naiba a fost vreodata Fiatul mai bun ca Fordul,Mercedesul etc...... .Ori au luat-o unii razna ori nu mai avem experti auto competenti in lumea asta....
    0 0
  • dragutza masina
    masina e ff simpatik!sa fi orb sa nu vezi asta... iar robby_g e un dobitoc
    0 0
  • stelutza
    masinutza de gagici
    E f dragutza masinutza.

    E clar vb de o masina de gagici. Daca ar avea o culoare vesela sunt convinsa ca ar arata si mai bine...Nu prea imi pot inchipui un barbat care vrea sa aiba o oarecare prestanta conducand-o..eventual asa, cateodata, cand masina lui e stricata si e nevoit sa o ia pe a nevestei.
    0 0
  • om cu prestanta
    500
    Bine, nu imi mai iau 500 daca nu mai plac femeilor... poate un ceed sau un mondeo... astea intr-adevar iti confera alt statut! Si mai e Hyundai Tucson, mare si ieftina! Mare sa fie! Ca sigle de Mercedesa sau BMW gasesc eu sa pun pe capota...
    0 0
  • karatemaster
    kia ceed
    super masinuta fiat 500...ce tot ii dati cu kia...o alta ciuciungheza..de duzina...fara sare si piper...bine a zis-o un flacau mai sus...parca toti critici astia ar avea bugatti..niste ITB-isti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru