Fiat 500, Grande Punto si Panda vor debuta in Statele Unite

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Fiat intentioneaza sa revina pe piata din Statele Unite cu ajutorul Chrysler. Italienii vor introduce pentru inceput modelele Fiat 500, panda si Grande Punto alaturi de Alfa Romeo Mi.To si Milano.

Parteneriatul incheiat de Fiat cu Chrysler va duce inevitabil la debutul unor modele italiene pe piata din Statele Unite. Intentiile grupului italian au fost confirmate de o serie de documente prezentate de Fiat pentru preluarea actiunilor constructorului american.

Potrivit unor surse oficiale, Fiat intentioneaza sa asambleze un vehicul dezvoltat pe platforma C-EVO la una din uzinele Chrysler de pe teritoriul Statelor Unite. Mai mult decat atat, se pare ca Fiat va sprijini parteneriatul cu Chrysler prin introducerea unor modele noi pe piata americana, printre acestea urmand sa se numere 500, Panda si Grande Punto. Alfa Romeo nu va fi uitat, construtorul premium urmand sa revina pe piata din SUA dupa o absenta indelungata cu modelele Mi.To si Milano.

Americanii vor beneficia si de motorizarile Fiat, gama pentru State urmand sa primeasca V6-le de 3.0 litri si versiunile motorului Multiair cu patru cilindri, de 1.4 litri. Propulsoarele vor fi completate de o noua cutie automata cu dublu-ambreiaj, care ar urma sa se regaseasca si pe modelele Chrysler.

via | Autoblog

Comentarii (2)

  • aha
    Exact ceea ce banuiam, vor o deschidere cat mai usoara pe piata americana prin dealerii Chrysler deja existenti.
    1 0
  • andrei
    bravo
    de ce nu si bravo?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru